De start van onze zoektocht

Peter en ik zijn al een aantal jaren samen en er begint een droom te ontstaan. Wij willen als hij met pensioen gaat wel emigreren. Maar waarnaartoe dan??? De keuze is snel gemaakt, zijn liefde voor Frankrijk brengt hij snel op mij over.

Gezien het nog zeker 8 jaar duurt voordat we naar Frankrijk gaan hebben we ruimschoots de tijd om naar huizen te zoeken, de taal te leren en ons te oriënteren op wat de toekomst zal gaan brengen.

We besluiten om een cursus Frans te gaan volgen en om op internet naar woningen te zoeken. Dat is best een leuke bezigheid. De huizen in Frankrijk worden door verschillende makelaars verkocht dus er staat nooit de precieze plaats bij waar het huis te koop staat. Er staat in de beschrijving wel vaak een afstand naar grotere plaatsen in de buurt. Bijvoorbeeld waar de supermarkt, winkels, dokter, ziekenhuis enz te vinden is.

Wij maken er een sport van om de huizen op google streetview te vinden , omdat we dan kunnen zien of er een fabriek naast de woning staat, of misschien is de grond wel enorm groot maar heb je er niets aan omdat het steil naar beneden loopt, ach en zo kun je nog veel meer dingen verzinnen. Bij sommige huizen lukt het om ze via streetview te vinden, daarmee zijn dan ook al heel wat huizen afgevallen om op ons lijstje te zetten. Van de huizen die we wel de moeite waard vonden hebben we meerdere foto’s opgevraagd, maar vaak zijn ze niets zeggend. Krijg je 50 foto’s van een huis zijn er veel van de tuin, een aantal van de buitenkant en de foto’s van de ruimtes in huis zijn teleurstellend, je ziet bijvoorbeeld een stoel in de hoek van de kamer staan. Maar ja, hoe ziet die kamer er dan uit???

Het is dus de bedoeling om een lijst te gaan maken en een vakantie te gaan plannen om de huizen te gaan bekijken. Maar aangezien we nog 8 jaar de tijd hebben doen we het rustig aan. We houden de huizen in de gaten of ze verkocht worden, of dat we ze op ons wensen lijstje kunnen laten staan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: