Stroomversnelling

We zijn in 2014 in een stroomversnelling beland. Er gebeuren veel dingen dat jaar. Met name met het werk van Peter gaat het niet goed. Hij werkt bij een service bedrijf in de oliebranche en de prijzen van de olie zakken. Dat betekend dat er veel werk wegvalt. Er worden veel mensen ontslagen en ook Peter krijgt een brief met een voorstel of hij weg wil gaan.

Aangezien hij op dat moment 59 is en het nog een aantal jaren duurt voor hij met pensioen gaat, vindt hij het niet verstandig om op het verzoek in te gaan. Waar moeten we de inkomsten vandaan halen? Want hij heeft niet bepaald de leeftijd om weer gemakkelijk een baan te vinden.

Na een half jaar begint hij toch wel een klein beetje spijt te krijgen. Er worden in het bedrijf weer allemaal nieuwe regels verzonnen en Peter vraagt zichzelf af of hij het werk wel vol kan houden tot zijn pensioen. De plannen waar we mee bezig waren veranderen. Stel Peter raakt voor zijn pensioen zijn baan kwijt, wat moeten we dan. Kunnen we dan al naar Frankrijk gaan? Zou wel leuk zijn natuurlijk, maar dan moet ik mijn baan ook opgeven en hebben we helemaal geen inkomsten meer. En ook ik moet een pensioen opbouwen want tja, het leeftijd verschil is bij ons dusdanig dat ik er hoogstwaarschijnlijk op jonge leeftijd alleen voor kom te staan.

Onze plannen veranderen, stel hij raakt zijn baan kwijt dan gaan we een Chambre D’hôtes beginnen in Frankrijk, dan bouwen we toch nog een klein pensioen op. De zoektocht naar huizen gaan we aanpassen. De huizen moeten groot genoeg zijn om er een inkomen uit te generen. De spanning van de zoektocht, de ogenschijnlijk mooie huizen, we zijn er wel mee bezig. In de tussentijd komen er veel beren op de weg. En af en toe denken we, moeten we maar in Nederland blijven??? Tja Peter heeft nog een baan, ik heb nog een baan, dus waar maken we ons nu druk om???

We gaan het zien, we zetten alles even in de ijskast.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: