Nieuwe zoektocht

In 2015 worden er weer mensen ontslagen bij het bedrijf van Peter. Ook is Peter wederom aan de beurt. Omdat hij inmiddels niet zeker weet of hij zijn werk tot zijn pensioen vol zal houden besluiten we om het aanbod te accepteren. Dit betekend dat Peter vanaf 1 mei 2016 werkeloos is. Dat is toch wel een vreemde gewaarwording, want na ruim 40 jaar werken ineens werkeloos zijn is nogal wat.

Peter mag gelijk stoppen met werken, maar hij wil toch wel afbouwen, zomaar ineens van 5 om 7 dagen werken naar de hele week thuis zitten is niet niks. Ik werk nog, en kan er langzaam aan wennen dat Peter de hele dag thuis is. We moeten een hele nieuwe draai vinden. Van een man die er zelden is naar een man die er altijd is. We voelen ons verplicht om veel met elkaar op te trekken buiten mijn werkdagen om. Na een aantal maanden besluiten we dat we toch ons eigen ding moeten blijven doen.

We hebben weer ideeën en plannen voor ons Frankrijk verhaal. We besluiten actief te gaan zoeken naar woningen. Deze moeten de mogelijkheid hebben om een bedrijf te starten. We denken aan een Chambre D’Hôtes, gîtes en een mini camping of een paar safaritenten. We moeten er een inkomen uithalen, maar we hoeven geen mega bedrijf te hebben. We willen liever geen personeel, dat geeft zoveel extra zorgen.

Na enige tijd wordt er een draai gevonden. De huizen die op ons lijstje stonden worden weer eens nagekeken, nieuwe huizen worden gezocht, foto’s opgevraagd bij makelaars, ja je hebt heel wat te doen. Plannen ontstaan bij het zien van meer foto’s, plannen worden gewijzigd, plannen worden in de prullenbak gegooid en nog meer ideeën en wensen ontstaan. Het houdt wat in allemaal.

In augustus 2016 gaan we samen op vakantie naar Frankrijk, 13 dagen rondreizen, huizen bekijken en makelaars spreken. We zijn benieuwd wat die zoektocht op gaat leveren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: