Kerst 2016

Na weer een aantal weken hard gewerkt te hebben en lijstjes gemaakt te hebben van de huizen die we willen bekijken is inmiddels de kerstvakantie aangebroken.

Vakantie…. Daar ben ik inmiddels heel erg aan toe. Anouk en Peter vinden het ook wel fijn om op vakantie te gaan. Mijn laatste werkdag eindigt op vrijdagavond rond 19.30 uur. Snel naar huis en even eten. Aangezien we zaterdag heel vroeg in de ochtend zullen vertrekken naar de Auvergne om daar 10 dagen te logeren bij Aire les Biefs heb ik nog een drukke avond voor de boeg.

Ik moet de koffers nog inpakken daar heb ik eerder geen tijd voor gehad. De hond gaat mee in de achterbak, het rekje tussen de kofferbak en de achterbak zit nog in de auto. Deze hebben we door de vele ritjes naar Frankrijk maar laten zitten. Ach ja, je merkt het niet eens meer op. De extra bodem gaat uit de kofferbak, de hoedenplank gaat eruit zo nu hebben we de ruimte. De hondenmand gaat er eerst in, even zien hoe ik de koffers ertussen prop. Dochterlief krijgt nog wat spullen op de achterbank erbij en de auto is vol.  Nog even een bakkie thee en op naar bed. Rond 6 uur gaat de wekker en ik neem eerst maar eens een warme douche, even wakker worden. Daarna een bakkie thee, de rest van het gezin uit bed trommelen en een broodje voor onderweg klaarmaken….

Als we onderweg zijn is de vakantie begonnen. Nou ja, vakantie?? Het is een soort van werkvakantie. Na een paar stops onderweg om te eten, tanken , de benen te strekken en de hond uit te laten komen we aan in Les Biefs. We hebben 2 kamers, toch wel luxe als kind zijnde toch je eigen kamer te hebben. De hondenmand wordt geïnstalleerd de koffers worden uitgepakt en we kunnen lekker aanschuiven aan tafel… Kennis gemaakt met de rest van de gasten, wat een leuke ploeg mensen. Daar kunnen we nog een hoop lol mee beleven.

Zondag is het eerste kerstdag, dus wordt het een rustige dag en wordt er in de avond met alle gasten een heerlijke maaltijd genoten. 2e kerstdag is ook nog een dag om ons te oriënteren op de huizen die we gaan bekijken. We plannen de routes en de rijtijden. En verder doen we een beetje rustig aan.

Kerst 2016

Dinsdag is het zover we gaan het eerste huis bekijken… Nou ja, huis…. Het zijn er eigenlijk 4 op 1 terrein. Dat moet toch leuk zijn een heel dorp in je eigen tuin. We hadden de foto’s bekeken en hadden het idee dat we er wel wat mee konden doen. We gingen op weg naar Malicorne in de Allier. We hebben een afspraak met de eigenaar zelf, de makelaar is op vakantie. Geen probleem. We komen bij het huis aan en maken kennis met de eigenaar en zijn zwager. E wordt gevraagd waar we vandaan komen en leggen het uit, owwww dat is toch niet zover. Nou een rit een rit van 1.45 uur vinden wij best pittig. Maar wat blijkt er is nog een plaats met dezelfde naam als Arfeuilles alleen anders geschreven Arpheuilles. Tja, soms heb je nog een beetje last met de taal. Maar met behulp van het stratenboek is het misverstand zo verholpen…

IMG_3122

Tijd om de huizen te gaan bekijken… We moeten zeggen, het is een mooi groot terrein. Het huisje waar we zelf zouden kunnen gaan wonen is klein, maar groot genoeg voor 3 personen. Er kan zelfs een logeerkamer gemaakt worden, maar het is erg oud. Je kunt er niet gelijk gaan wonen dus zal er een caravan geplaatst moeten worden. Dan gaan we de rest van de woningen bekijken. Er blijken helemaal geen badkamers, toiletten of keukens te zijn. Het zijn gewoon schuren die in verschillende jaartallen gebouwd zijn. Wat wel weer mooi is zijn de oude details, maar hemel wat is er een berg werk te verzetten daar. Nadat we alles bekeken hebben nemen we afscheid van de eigenaar en zijn zwager en gaan we met dochterlief langs de Mc Do in Montluçon. Een beetje uit de richting maar de route die we terug gaan rijden is prachtig. En daar mag je dan best wat tijd voor uittrekken. We gaan nog een stop maken in Saint-Pourçain-sur-Sioule en een wandeling maken in het stadje. om vervolgens Anouk nog een aantal plaatsjes te laten zien waar we in de zomer ook geweest zijn. Jammer genoeg is het al vroeg donker. Dus gaan we terug naar ons logeer  adres om de volgende tocht naar huizen te plannen.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: