Koopcontract

Tussen februari en de mei vakantie moet er een hoop besproken worden. We kunnen ons huis in mei in de verkoop zetten, maar hoe lang zal het duren voor het huis verkocht is?? Geen idee de markt is vooral in de grote steden aan het aantrekken, maar geld dat ook voor een dorp waar wij wonen, Beverwijk is nou niet een plaats waarvan je zegt, wauw geweldig, daar wil ik oud worden. Wij zijn daar puur uit eigen belang gaan wonen, het was maar 20 minuten van ons werk af, het enige huis wat ons aanstond en we konden betalen. Dichterbij was te duur of de betaalbare huizen waren een drama. Nu lijkt het of we het helemaal niets vonden, maar we hebben er met plezier gewoond, maar oud worden zou niet gebeuren in Beverwijk.

Begin April krijgen we te horen dat we wel de B&B en gîtes mogen uitbaten, maar geen tenten. Dat is jammer, dus gaan we samen in overleg of we dan wel het huis willen kopen, want we moeten natuurlijk wel genoeg inkomen generen. Een paar dagen later krijgen we bericht dat de regels veranderd zijn en we toch ook de tenten mogen plaatsen. Nou dan is dat probleem de wereld uitgeholpen.

We hebben het er thuis uitgebreid over gehad hoe ik het met mijn werk ga doen. Wanneer ga ik mijn baas vertellen dat we gaan emigreren. Wanneer ik zal stoppen met werken. Ik vind het toch wel fijn als ik twee maanden voor we weggaan kan stoppen met werken, zodat ik de tijd om van alles te regelen. We hebben ook in gedachten om zo rond de kerst naar Frankrijk te gaan. Dan zal het huis wel verkocht zijn en de overdracht geregeld. Eerst de sleutel van ons huis in Frankrijk scoren…

DSC_2427

In de tussentijd is er op mijn werk al heel wat gebeurd en ik ga een gesprek aan met mijn baas. Ik zeg hem dat we bezig zijn om een huis te kopen in Frankrijk, dat we in de meivakantie de sleutel gaan halen en dat we daarna ons huis in Nederland gaan verkopen. Nu ik mijn hart gelucht heb kan ik eindelijk vrijuit praten en hoef ik niet steeds te letten op mijn woorden. Want het kan er zomaar uitflappen dat we naar Frankrijk gaan en een huis gekocht hebben. De baas zei “ik wist dat je een huis aan het zoeken was, maar dat je al zover was wist ik niet.” Dat klopt, we hebben het een beetje voor onszelf gehouden. Je weet ook niet of en wanneer het allemaal gaat lukken.

We krijgen een bericht van de makelaar dat we in de meivakantie niet bij de notaris terecht kunnen, want ze heeft de papieren niet op tijd in orde. Of het 2 weken later kan. Balen want nu kan Anouk niet mee en moeten we weer oppas zoeken. Dus contact opgenomen met vriendin, mag Anouk weer een lang weekend logeren, we gaan donderdag weg en zondag komen we weer thuis. Als ze rond 21.00 uur thuis is, kan ze gewoon op tijd naar bed en komen wij er even later ook aan. Wederom vind vriendin het geen probleem…. Wat ben ik blij met haar.

We mailen John en Claudia en boeken de B&B kamer voor 2 nachten en de laatste nacht slapen we in ons “eigen” huis. 18 mei is het zover we rijden weer naar Frankrijk, we gaan weg als Anouk naar school is. Ook Bep gaat weer mee. Alleen hebben we deze keer een busje gehuurd, we hebben al spullen die we in Nederland niet nodig hebben mee genomen. Vriendin die op Anouk past heeft ook geholpen met inladen, wat zijn we blij met haar. De reis duurt deze keer wat langer en onderweg worden we geflitst. Maar met dit busje mag je wel 130 rijden, dus waarom worden we geflitst…. Nou ja we komen er wel achter als we thuis komen. We komen aan in Sainte-Christine en hebben een heel druk schema voor de boeg.

DSC_2217

Op vrijdag gaan we eerst naar het huis kijken, dan mogen we de bus vast lossen van de eigenaar. In de middag gaan we naar de notaris en gaan we weer een stapel papieren tekenen. Het huis is van ons, we krijgen de sleutels. De “oud” eigenaar heeft gevraagd of ze nog 1 nachtje in de gîte mogen slapen, want ze moeten zover naar huis rijden. Dat is geen probleem . We slapen toch nog in de B&B. Op zaterdag ochtend gaan we naar de makelaar, zij helpt ons met de aansluitingen voor gas, elektra, water enz. Daarna gaan we naar de verzekeringsagent om de verzekering van het huis te regelen. We gaan wat boodschappen doen en daarna door naar ons huis. We halen de rest van de spullen uit de bus en krijgen hulp van Klaas met uitladen en John en Claudia komen ook even naar het huis kijken. We gaan in de avond in “ons” dorp uit eten en daarna op ons geïmproviseerde bed slapen.

DSC_2544

Op zondag ochtend zijn we druk bezig en komen er mensen langs, die wandelen met de hond regelmatig langs ons huis. We maken een praatje en gaan daarna snel aan de slag om de reis naar Nederland weer te maken. 1 van de laatste keren zo’n hele lange rit maken. Deze weekenden hakken er wel in. Als we alle spullen bij elkaar geraapt hebben komt Peter erachter dat hij zijn portemonnee kwijt is. We gaan op onderzoek uit, in de tuin, de schuur, het huis, onderweg naar het restaurant. We krijgen hulp van de vrouw die we eerder bij ons huis gesproken hebben, ze helpt zoeken, bij de plaatselijke kroeg, restaurant en hotel vragen of de portemonnee gevonden is, nee hoor. Niemand heeft dat ding gezien. We besluiten alle pasjes te blokkeren en een berg cashgeld voor de terugweg te halen. Gelukkig heb ik mijn portemonnee wel bij me…..

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: