De grote dag 24 juli

Alles is bij ons weer heel snel gegaan. De afscheidsfeestjes zijn allemaal voorbij. Tijd om de spullen te pakken en de laatste puntjes op de i te zetten.

DSC_2845

We gaan langs de gemeente, we moeten namelijk uitgeschreven worden in Nederland. De laatste controles bij de tandarts worden gedaan, dan zijn we daar even vanaf. De huisarts wordt bezocht om overdrachtsformulieren op te halen. We gaan langs school bij Anouk voor de overdrachtsformulieren zodat ze uitgeschreven wordt en we geen problemen krijgen met de leerplichtambtenaar. Er wordt nog even gekletst met wat buren, die vragen waar we naartoe gaan, want ze hadden niet gezien dat ons huis te koop stond (klopt want het huis heeft de markt niet eens gehaald). Buren die je in al die jaren niet gesproken hebt zijn ineens heel nieuwsgierig. Ga je helemaal naar Frankrijk, wat een stap zeg… Wauw dat je dat durft… Tja we doen het, we hebben een plan en als het niet gaat werken dan hebben we het toch geprobeerd. Ze vinden ons er maar nuchter onder… We zijn er ook al even mee bezig dus al gewend aan het idee.

Op 24 juli om 7.00 uur staat het verhuisbedrijf voor de deur. Met 5 man sterk wordt het huis leeggehaald en staan wij perplex te kijken… Zullen we maar een bakkie koffie nemen nu het nog kan…. DSC_2868

Ook deze dag komen er een hoop buren even gluren…. Wat een grote wagen, maar waar gaan jullie heen??? Naar Frankrijk… En het riedeltje herhaalt zich weer. Dan beseffen we dat de meeste buren erg op zichzelf waren of misschien wij wel… We spraken elkaar hooguit voor een goedemorgen/goedemiddag als we elkaar toevallig tegen kwamen. Er waren natuurlijk wel andere buren waar we wel contact mee hadden, niet dat je nu denkt wat een loners.

DSC_2875

Al snel wordt het huis leger en leger en zijn de mannen bijna klaar om weg te gaan. Met ietwat geluk hebben we ze nog wel een bak koffie gegeven. Ze hebben een druk programma. 3 van de mannen moeten nog een andere binnenlandse verhuizing doen en 2 van de mannen moeten eerst nog even met de wagen langs de garage (de wagen heeft een storing met het licht) en dan gaan ze door naar Frankrijk. De planning is om dinsdag 25 juli rond de middag in Châteauneuf te zijn… Hè, zo snel…

DSC_2862

De heren zijn klaar en gaan er vandoor, ze rijden de grote vrachtwagen weer achter het huis vandaan… Petje af, want ik vind het maar niks. Zeker niet met een vrachtwagen.

Wij gaan bij onze buren nog even een bakkie koffie doen en afscheid nemen. Vervolgens gaan we nog even naar onze andere vrienden die even verderop wonen, nog een bakkie koffie, we drinken wat af. We wachten op de makelaar en de nieuwe eigenaar van ons huis. We lopen een rondje door het huis, alles is zoals afgesproken en ze zijn blij dat het zo netjes opgeleverd wordt. Het schijnt dat de huizen niet altijd schoon zijn met de overdracht. We maken een paar laatste afspraken. De overdracht van het huis is op 12 augustus, maar die hebben we uit handen gegeven aan de makelaar en de notaris. Als  de nieuwe eigenaren weg zijn kletsen we nog even met de makelaar en halen we het te koop / verkocht bord van het raam…

DSC_2903

We nemen afscheid, het wordt echt tijd om te gaan. De deur wordt voor de laatste keer door ons op slot gedraaid. We geven de sleutels aan de makelaar en stappen in de auto. Het begint te regenen. Zou het een soort afscheid zijn ;-).

We besluiten eerst nog even langs het RDW te gaan. Onze auto moet straks op frans kenteken gezet worden en het is handig als we de papieren dan al in orde hebben. Het is er zo vreselijk druk bij het RDW dat we na 20 minuten besluiten er vandoor te gaan, we hebben namelijk nog een afspraak. Ik ga in Frankrijk wel achter de papieren aan. We stappen de auto in en zetten koers naar Zundert. Daar hebben we een afspraak met een notaris voor een internationaal testament. De regels in Frankrijk zijn anders, dus willen we dat nog goed geregeld hebben zodat we niet voor verrassingen komen te staan. Daar aangekomen drinken we een kopje koffie, nemen de papieren door, zetten onze handtekening en weer is er een stukje Nederland afgesloten.

Nadat we weer in de auto zijn gestapt rijden we na een paar minuten de NL/Belgische grens over. Op naar huis!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: