De reis naar huis

Nadat we rond 16.30 uur de Belgische grens over zijn gereden zetten we koers naar Parijs. We hopen dat het niet al te druk is, en besluiten omdat we net de tank van de auto volgegooid hebben, zo lang mogelijk door te rijden. We moeten natuurlijk nog wel ergens eten, maar dat doen we wel ergens onderweg bij een tankstation.

Hond zit achter in de auto achter het rek en doet haar best om te slapen. Anouk heeft de gehele achterbank voor zichzelf. Op de grond staat een tas met wat drinken en snoep. En wij zitten voor in de auto. Peter achter het stuur en ik als navigator ernaast. De navigatie doet voor nu het werk, even voor Parijs besluiten we te gaan eten. We stoppen bij een tankstation, ik heb een dejavu, we zijn er al vaker geweest. We parkeren de auto en tot mijn verrassing zie ik de verhuiswagen staan… “Is dat echt onze verhuiswagen?” Ja hoor, hij is het echt. DSC_2908We stappen uit, we laten de hond even haar benen strekken en lopen daarna naar het tankstation. Buiten op een bankje zitten onze 2 verhuizers. We maken een praatje en vragen hoe hun rit gaat. Ze hebben wat tegenslag gehad bij de garage en hebben daar 3 uur van hun tijd verspeelt. Ze willen vanavond nog voorbij Parijs rijden zodat ze morgen op tijd bij ons zijn. Ze moeten na het lossen namelijk nog door richting Zuid-Frankrijk (ze hebben nog een klein beetje spullen van andere in de wagen). De heren gaan douchen en wij lopen naar binnen om te zien wat we daar kunnen eten. Helaas zijn de schappen nagenoeg leeg en de broodjes die er nog liggen zien er niet zo appetijtelijk uit. Dat is jammer, we besluiten de auto weer in te stappen en door te rijden.

Na een tijdje valt Anouk in de auto in slaap, het is ook al een lange dag voor haar. We besluiten maar zo lang mogelijk door te rijden en dan voorbij Parijs maar te gaan eten. Bij Parijs willen we altijd een andere route dan de navigatie aangeeft. Vaak draait dat toch uit op heerlijk in de file staan. Maar ik heb zo’n hekel aan de Périphérique dat ik hem het liefste over wil slaan en met een hele grote bocht om Parijs heen te rijden. Het kost mij 10 jaar van mijn leven. Als ik alleen naar Parijs moet ga ik wel met de trein. Maar goed ik dwaal af. Het is al laat dus we rijden toch over de Périphérique en de drukte valt reuze mee. Na Parijs gaan we maar op zoek naar een Mc Do. Het is al laat en Anouk is niet zo’n heel goede eter, maar we weten dat dit er wel in gaat. We rijden van de snelweg af en stoppen om te eten. Als we klaar zijn gooien we nog 1 x de tank vol en rijden we aan 1 stuk door naar HUIS.

Wij rijden na Parijs de via de A10 naar de A71. Deze snelweg gaat langs Orléans. Daar moeten we altijd even kijken of de indrukwekkende “cathédrale Sainte-Croix” er nog staat. Hij steekt zoals altijd fier boven Orléans uit.

orleans_-_la_loire_le_pont_royal_et_la_cathedralecf.charel_crt_centre-val_de_loire

Wij rijden verder langs Bourges, En bij Montluçon stuurt de navigatie ons zoals gewoonlijk de snelweg af. We zijn moe en het is donker, we letten niet goed op dus moeten het laatste uur binnendoor rijden. Via Commentry, Montaigut, Saint-Eloy-Les-Mines, Menat en Lissieul komen we in Châteauneuf-les-Bains aan. Volgende keer maar weer opletten. Het is inmiddels half 2 in de nacht, We leggen 3 matrassen op de grond, slaapzakken en kussens, nemen nog wat te drinken en kruipen in bed. We moeten de volgende ochtend nog boodschappen doen voor de verhuizers komen en nog een aantal plekken bedenken waar alles spullen neergezet moeten worden.

Half 3 gaat het licht uit…..

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: