De volgende ochtend

25 juli is het weer vroeg dag. We staan op, gaan boodschappen doen ontbijten en aan de slag. Bieke en Luc lopen voorbij die bij de wandelbrug (daar zit een bakkers depot) een broodje gaan halen. Ze zijn Nederlanders en hebben een vakantiehuis vlakbij ons. We maken een praatje (voor het eerst in real life) we kennen elkaar via Facebook. Ze vertellen ons wat dingen over het dorp en spreken gelijk af voor de namiddag om een borrel bij hen te doen, dat is een leuke bijkomstigheid in de drukke tijden die we gehad hebben.DSC_2916

Wij hebben de verhuizers uitgelegd hoe ze bij ons huis moeten komen en zijn in de veronderstelling dat ze van te voren nog even bellen. Ik zeg tegen Peter we moeten de auto maar eens aan de kant gaan zetten. Als de jongens zo komen moeten ze wel de vrachtwagen kwijt kunnen. Ik loop de poort uit en wat zie ik tot mijn grote verbazing. De verhuizers staan al bij de buren voor de deur, ze hoeven nog maar een klein stukje en dan zijn ze er. Er wordt even over en weer gekletst hoe het laatste stuk van de reis is gegaan. Er wordt een bakkie koffie gedronken en dan gaan we aan de slag. De wagen moet gelost worden. Aangezien er 3 personen minder zijn dan de dag ervoor besluiten Peter en ik om gewoon te helpen met lossen. Na een uurtje of 2 zijn we klaar.

DSC_2915

Aangezien we al eerder gezorgd hebben dat we internet in huis hebben (dat is voor Anouk wel zo fijn) zien wij Anouk de hele dag niet (bij wijze van spreken). We hebben in de ochtend een zenuwcentrum voor Anouk ingericht waar ze met een computer en een laptop contact kan houden met haar vriendinnen in Nederland. Iedereen wil graag weten hoe het is. Ze is druk met Animé en Manga filmpjes kijken en heeft niet eens door dat wij er ook nog zijn. Zo zal het de komende week wel gaan. Totdat zij naar Parijs gaat voor een 2 weekse spoedcursus Frans. Dit hebben we besloten omdat ze dan net wat meer basis heeft voor school.

DSC_2910

Rond 16.00 uur ploffen we uitgeteld neer. Even zitten dan een verfrissende douche nemen in onze gîte (heerlijk zittend in bad). Daarna als we allemaal opgefrist zijn gaan we op visite bij Bieke en Luc. We lopen langs onze buren, en lopen de berg op. Wat ben ik blij dat we straks alleen maar naar benden hoeven te lopen ;-). Ook wordt er kennisgemaakt met de buurvrouw die als enige altijd in het huisje woon, de andere 2 woningen zijn vakantiehuisjes. Na een paar leuke uurtjes gaan we de berg weer af naar huis. We gaan avond eten en zijn rond 21.00 uur uitgesteld. Vanavond maar vroeg naar bed.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: