De eerste weken

De eerste weken zijn wij vooral druk geweest met ideeën op doen voor de badkamer en keuken. Ook hebben wij een koelkast besteld, want ons tafelmodel is niet geschikt voor 3 personen. Na een aantal dagen wachten en geen telefoontje voor levering kwamen wij erachter dat ons telefoonnummer niet goed genoteerd was, een mail en nachtje slapen later is het opgelost en worden we hopelijk de volgende morgen gebeld over de levering.

DSC_3064

Anouk hebben we naar Parijs gebracht, en al een aantal dagen niets gehoord, maar geen bericht is goed bericht denken we dan maar. Het wordt voor ons toch wel afzien. 2 hele weken zonder Anouk die met een stel jongelui op een Campus in Parijs bivakkeert. In de ochtend na het ontbijt hebben ze les, daarna nog 1 uur grammatica, dan wordt er geluncht. Na de lunch gaan de jongelui Parijs in. Er wordt een stadswandeling gemaakt, een boottocht over de Seine, musea bezocht, de Eiffeltoren en nog veel meer dingen.

Sporadisch hebben wij contact met Anouk. Het gaat goed, ze heeft het naar haar zin. Het eten laat te wensen over, maar ja je kan er ook niet teveel van verwachten. Na een week vraagt ze of ze naar een hogere klas mag. Ze leert te weinig en gaat dus van niveau A1 naar niveau A2. Na 2 weken halen we een vermoeide maar blije meid op. Ze heeft veel engels geleerd… “Engels???” Je zat daar toch om Frans te leren?? Ja dat deden we in de ochtend, in de middag spraken we voornamelijk Engels want dat begreep iedereen. Ze heeft er vrienden gekregen in Duitsland, Spanje, Turkije, Engeland, Canada, Rusland en China ofzo…. Een lekker gemeleerd stel.

DSC_3426

De spullen voor de badkamer zijn besteld, de keuken indeling is al 6 x veranderd, dus bestellen we die nog maar niet. We slapen in het grote huis en koken en douchen in de gîte. We beginnen al aardig te wennen aan het heen en weer lopen. Het is net of je op de camping bent, je hoeft alleen geen wc rol mee heen en weer te slepen.DSC_3056

De voorbereidingen in huis zijn in volle gang, de slaapkamer muur is gesloopt door bikkel Pierre (Peter is een scheet ofzo on het Frans ), ik ben druk bezig met behang afstomen ( echt niet erg met deze warmte). En er mogen een paar leidingen afgesloten worden door Pierre, daar is hij al even mee bezig, gelukkig zijn er niet zoveel .

Kortom we zijn lekker bezig…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: