Nieuwe keuken

Sinds wij in ons nieuwe huis wonen, nou ja eigenlijk twee huizen wonen is het de bedeling om in het hoofd huis een keuken, badkamer en 2 slaapkamers voor ons zelf te realiseren. We slapen nu in de villa, we koken en douchen in het vakantiehuisje. Dat betekend veel heen en weer lopen en steeds mis je dingen. We hebben aan Anouk gevraagd waar ze de voorkeur aan geeft, dat is een keuken en een badkamer, daarna hoeft ze pas een slaapkamer te hebben.

De de keuken wordt uitgezocht en besteld, de badkamer wordt uitgezocht en besteld. aangezien er best wel een lange levertijd is bestellen we beide tegelijkertijd. We beginnen met het behang afstomen in de keuken en ook gelijk maar de slaapkamers en de badkamer. Het behang zit zelfs op het plafond, dus kan je nagaan er is best wel wat werk. De oude vloer wordt uit de keuken gesloopt, helaas zijn er teveel tegels stuk. We hadden de vloer graag behouden. Nu zullen we de tegels die het gered hebben gebruiken in kantoor om de vloer te repareren.

Peter heeft een deel van de gang bij de keuken getrokken, de houten vloer is daar weggehaald en nu moet de vloer in de gang opgevuld worden met beton. De nieuwe tegel vloer wordt gelegd. Zoals het een oud huis betaamd is niets recht. Dus voor het tegelwerk hebben we een uitdaging. Dat is eigenlijk het hele project een uitdaging.

Deze diashow vereist JavaScript.

Nu hebben we vrienden op bezoek gehad en de heer zei, jullie kunnen toch alles strak stucen??? Hij vond dat toch wel erg mooi. Wij willen dat niet. Ja handig is hert wel ivm het tegelen en behangen. Maar wij willen ook de stijl van het huis behouden. We hebben al een hele moderne keuken uitgezocht, want dat werkt zo makkelijk , dat betekend niet dat de rest ook modern mag worden. We hebben lekker ouderwetse tegeltjes en behang uitgezocht. Dan gaan de tegeltjes maar een beetje scheef tegen de wand, dat is juist wat we willen, het is en blijft een oud huis.

Als de keuken geleverd is begin ik met de kastjes in elkaar te zetten. Dat neemt veel tijd in beslag, zeker omdat de geel/blauwe reus er multifunctionele instructieboekjes op nahoudt. Na vele uren ploeteren en af en toe een scheld en een vloek staan alle keukenkastjes in elkaar. Peter kan gaan beginnen met plaatsen. Ook daar gaat vooral tijd versleten met meten.

Na een tijdje begint het toch ergens op te lijken. We moeten de keuken nog afwerken, maar er zijn andere prioriteiten en het belangrijkste is dat we kunnen koken en dat is dus mogelijk.

Eigenlijk hoeven er alleen nog nieuwe ramen geplaatst te worden en behangen. De ramen is iets voor later, ik wil de oude stijl behouden alleen is Peter het daar niet me eens. Nou ja, we mogen ook wel ergens een meningsverschil over hebben. En we moeten natuurlijk wat te klussen houden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: