Slaapkamers en badkamer

Wij hebben hele mooie grote kasten. Van die inbouwkasten van de grond tot het plafond. Er was in de rapporten al naar voren gekomen dat er loodverf op het houtwerk zit, dus heb ik de stoute schenen aangetrokken en ben ik begonnen met verf afbranden. En ja hoor, daar kwamen prachtige deuren tevoorschijn achter 3/4 lagen verf. De binnenkant van de kasten waren prachtig behangen met patchwork. Soms wel 3 lagen behang over elkaar. Dus ook het behang is van de muren af gestoomd en de binnenkanten van de kasten kregen een simpel wit kleurtje.

De deuren werden in de blanke lak gezet en zowaar werden de kasten heel mooi. Zelfs zo mooi dat Peter zei, we kunnen alle deuren en plinten wel afbranden. Ik heb hem gevraagd hoe lang ik daar de tijd voor krijg. Als je gemiddeld met een grote deur al een dag of 3 bezig bent om alle verf eraf te branden, dan nog eens schuren en vervolgens 2 à 3 lagen lakken dan heb je wel een tijd verdrijf. Aangezien wij 4 van deze grote kasten hebben, nog een kleine kast, een stuk of 12 deuren, een heleboel plinten en een trapkast kun je wel nagaan dat je iets langer dan een weekje werk hebt.

Deze diashow vereist JavaScript.

De belangrijkste deuren en kasten zijn inmiddels gedaan en de rest komt later wel als we weer in huis verder gaan. Want het wordt ook tijd om logeer accomodaties te creëren, er moet ook weer geld binnen komen in plaats van alleen uitgeven.

De badkamer moest gecreëerd worden. Er moest een muur gesloopt worden van de slaapkamer en een nieuwe muur geplaatst. Daarna moest er een nieuwe vloer in de badkamer gelegd worden, tegelen, douchecabine en toilet en wastafel plaatsen. Bleek dat Peter alles waterpas had gemaakt, alleen niet goed opgelet dus uiteindelijk was niet alles waterpas, maar hé we houden van een uitdaging. En het eindresultaat voor de eerste badkamer mag er best wezen. En van je fouten leer je, dus de volgende badkamer wordt weer mooier. De badkamer is zo goed als af. Het plafond moet nog gedaan worden en boven het tegelwerk moet nog even geschilderd worden. Ook moet er nog een deel van oude verf afgekrabd worden, want dat laat voor een groot gedeelte al vanzelf los. Het zijn van die klussen die we tussendoor in een verloren uurtje moeten doen.

Ook de slaapkamer van Anouk is klaar. Alleen het raam moet nog vernieuwd worden. Maar ja, de ramen, het is een dingetje voor volgend jaar. Ze is erg blij met haar kamer en dat uit zit dan ook dat je haar zelden beneden ziet. Of zal dat de puberteit zijn?? We denken het laatste. Maar ja, als je een mooie kamer hebt wil je er ook an genieten. Onze slaapkamer is dan weer een dingetje voor later. Want de gasten moeten eerst een plekje krijgen.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: