Ontspannen

Tussen de werkzaamheden door moet er ook tijd gemaakt worden om te ontspannen. Dit hebben we dan ook regelmatig gedaan door lange wandelingen te maken, een keer de kano uit te proberen, vrienden die op visite zijn geweest en wij natuurlijk bij vrienden op visite.

We hebben mooie wandelingen gemaakt, rechtstreeks vanuit huis en dan ben je zomaar een paar uur onderweg. Langs de Sioule genieten we van de mooie natuur, stukjes oude ruïnes en bruggetjes, een grot een waterval het is puur genieten. En het mooie is je wandelt de deur uit, je hoeft niet met de auto weg.

Ook hebben zijn wij natuurlijk op de Puy-de-Dôme geweest, met de panorama trein naar boven. Als we eens meer tijd hebben gaan we een dagwandeling maken in het vulkanen gebied eromheen. Het viaduc en Lac des Fades hebben wij ook weer bekeken. Het is en blijft indrukwekkend en is eigenlijk heel dicht bij huis.

Veel van onze vrienden zijn in de loop van de maanden bij ons langs geweest, ze waren op doorreis of in de buurt op vakantie en  wilden heel graag ons huis zien. Dit resulteerde in gezelligheid en lekkere etentjes in onze super keuken in de gîte en uiteindelijk natuurlijk onze nieuwe keuken. Zo heerlijk als je gewoon de oven kan gebruiken en niet op je knieën hoeft te liggen omdat de keuken zo laag is en de kastjes op een hoogte hangen dat je bij elke kookbeurt je hoofd stoot.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Ook zijn we naar het jaarlijkse Fête de l’Eau a la Belle Epoque geweest. Daar is een broquante en met zijn allen kun je voor een schappelijke prijs een maaltijd eten. Gezellig met een aantal buren hebben wij daar even lekker gegeten en gewandeld. Ook zijn deze buren bij ons geweest. Toen we net in het dorp woonden, gelukkig waren er ook een aantal Nederlandse vrienden bij die de taal perfect onder de knie hebben. Zeker in de drukte lopen we vaak vast, we hebben nog wat te leren. Maar gezellig was het wel en we zullen deze zomer zeker weer eens iedereen uitnodigen.

We hebben deze winter even bij het skigebied Super Besse gekeken. We hebben besloten om als we meer tijd hebben (klaar met verbouwen) dat we misschien maar eens skilessen moeten gaan nemen. Leuk toch! Haha ik moet er nu nog niet aan denken.

Het is leuk om te zien dat wij nu veel meer de tijd nemen om met vrienden af te spreken. In Nederland was er altijd wel een probleem met de tijd, of Peter was aan het werk en ik moest alleen op visite, wat dan ook weer niet zo gezellig is. Weinig tijd om dingen samen te doen en nu buiten het verbouwen om zijn we elke dag samen. En als ik heel eerlijk ben vind ik het best fijn zo samen. Tijd voor elkaar en toch werken we heel veel.

En toch zijn we blij als we een stuk verder zijn met de verbouwing en we ons meer tijd kunnen gunnen om nog veel meer van de omgeving te leren kennen. Want als we naar de stad gaan of ergens anders heen gaan en een stuk moeten rijden (dat gebeurt al snel) dan is het net of je op vakantie bent. De verschillende natuur, je rijdt je eigen dalletje uit en je kunt kilometers ver weg kijken, om vervolgens over een kronkel weggetje te rijden, of stijl de berg af, geniet van de natuur en neem niet altijd de snelle weg (tolweg) maar geniet van de dorpjes, bossen, bergen en uitzichten. We zijn bevoorrecht dat we hier mogen wonen.

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: