Awkward moment

Vroeger toen dochter nog een klein meisje was kon ze overal slapen.

We hebben haar wel eens onder een tafel gevonden, ze was moe en ging slapen. Eigenlijk wel een heel lief gezicht, maar als moeder voel je je wel lullig. Ook in de auto kon ze prima slapen. Een wiebelend kontje en weg was ze. Soms was je de straat nog niet uit of ze sliep al. Of ze nou net uit bed was, al een tijdje wakker was, het maakte niet uit ze sliep altijd in de auto. Een heerlijkheid op lange autoritten.

Zo ook als we op vakantie gingen. De dame stapte in de auto, we waren het dorp nog niet uit of de oogjes gingen dicht en ze werd wakker als we gingen eten of drinken. Haar broer kon dat ook zo goed. Ik “Cindy” ben vreselijk jaloers op haar en ook op anderen die in de auto kunnen slapen. Ik kan dat niet, elk hobbeltje, bochtje of wat dan ook ik voel het. Doe mijn ogen wel dicht, maar slapen dat zit er niet in.

IMGP2338

Ook de hond slaapt overal…. Dochter wil absoluut niet met slapende foto op internet.

Maar goed, toen kwam het moment dat dochterlief niet meer ging slapen in de auto. Wat was dat balen. De hele weg was ze wakker en deed geen oog dicht. En dan komt steeds de vraag “zijn we er al bijna?” en 10 minuten later “duurt het nog lang??”  Nee we zijn er nog niet en ja het duurt nog lang, ga nou maar slapen. En dan eindelijk 10 minuten voor we de plaats van bestemming bereiken valt ze in slaap. En dan natuurlijk chagrijnig als je haar wakker maakt.

Sinds een jaar ongeveer slaapt ze weer te pas en te onpas in de auto. Gaan we boodschappen doen in een dorp 8 km verderop, madam valt in slaap. Gaan we verder weg, madam valt in slaap. Stug volhoudend dat ze niet slaapt (maar wel rubbernekkend achter in de auto zit). Het is lekker rustig op de achterbank. Vlak voor de plaats van bestemming gaan de luikjes open en is ze er weer. Meestal blij, soms chagrijnig (niet uitgeslapen).

Zo ook als ze met de bus naar school gaat. Nu denk je, dat kind zit met een berg kinderen in de bus, zal ze vast niet gaan slapen. Maar ja, het is onze dochter en die slaapt overal, dus ook in de bus. En dan volgt na een tijdje het AWKWARD MOMENT…. Het is de eerste schooldag na de vakantie, Peter loopt regelmatig naar de bus om dochter op te halen. En hij ziet een vreemd tafereel. Wat staat de bus op een rare plek? En waarom zit de chauffeur niet op zijn plaats. “zijn er kinderen die ruzie hebben?” Nee dat kan niet, Anouk is meestal de laatste die uit de bus komt.

En dan komt Anouk uit de bus. En zegt “dat was een awkward moment”, ik was in slaap gevallen en was niet op tijd wakker. De chauffeur heeft mij wakker gemaakt… En dat op een rit van ongeveer 45 minuten. Toch maar wat eerder naar bed in de vakantie.

2 Comments

  1. Lukje says:

    Wat heerlijk om te lezen en wat mooi geschreven. Wacht het volgende verhaal af. Groeten en veel succes in Frankrijk.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: