Dierentuin op eigen grond ;-)

Een verhuizing naar het buitenland gaat meestal gepaard met een grote tuin. Althans bij ons wel. Dit houd in dat wij dierenvrienden dus ook in de tijd dat we hier wonen een aantal huisdieren erbij gekregen hebben.

Vanuit Nederland is natuurlijk onze trouwe Bep meegereisd. Ze is blij dat ze niet meer de lange autorit hoeft te maken. Bep een te kleine Friese stabij maar oh zo lief en sullig leidt een teruggetrokken leven op het platteland. Tijdens de wandelingen, waar geregeld Franse honden tegen haar blaffen, negeert ze iedereen en alles om haar heen. Stoïcijns kijkt ze voor zich uit, snuffelt aan een grasspriet en doet alsof ze doof is… Maar ze is wel een blije hond.

Nadat wij een paar maanden op onze stek woonden hebben we Peter verblijdt met een paar kippen. 2 legkippen en 2 sierkippen kwamen bij ons wonen. Helaas waren de dames niet zo Leif tegen elkaar en bleek 1 kip ziek te zijn. De kip heeft het niet gered. We zijn naar de winkel gegaan om een haan te halen. Want de dames pikten elkaar de ogen uit (een catfight). Deze haan moest er voor zorgen dat ze dames zich gedragen. Een aantal weken later werden de kippen weer ziek, waarom nou?? Wij naar de dokter en hij vertelde hoe het opgelost kon worden. De kip kreeg antibiotica, voor de andere kippen kregen we ook een spuitje mee met antibiotica en Peter heeft de kippen na uitleg van de dierenarts zelf de medicijnen gegeven (zou hij vroeger dan toch echt dokter zijn geweest, zoals hij de kinderen vertelde). Na een aantal weken volgenden er nog 5 kippen bij een biokippenboer vandaan. Ze zagen er niet uit, maar daar waren we voor gewaarschuwd. De volgende dag hadden ze alle 5 een eitje gelegd. Daarna werd het minder ze moesten een nieuw veren pakje “aantrekken”. Nadat dat allemaal gelukt was begonnen ze met eieren leggen. En zo heb je zomaar een hele berg eieren en geven we de buren geregeld een overschot van eieren, het zijn er teveel om zelf op te eten.

Na de kippen kwam in januari Poekie bij ons wonen. We kenden haar al, als kitten van een week of 2 oud hadden we haar gezien bij vrienden. Haar achterpootjes stonden niet goed en hoe mooi we haar ook vonden we wilden haar niet hebben. Te veel zorgen en te druk dat gaat niet samen. In januari gingen we bij dezelfde vrienden naar een nestje katten kijken, want Peter wilde wel een kater hebben. Aangezien Peter en Haantje de voorste de enige mannen in huis zijn, wil hij wel een extra man erbij. Aangekomen bij de vrienden de jonge pas geboren katjes gezien heel leuk en besloten we gaan voor de kater.  Tijdens een bakkie koffie komt daar een katje aangehuppeld en wij vragen is dat nou dezelfde als we in september hebben gezien?? “Ja dat is Lady”. Ik zag de vonken overschieten bij Peter “het was liefde op het eerste / tweede gezicht”.

Tegen beter weten in gingen we dus naar huis met weer een vrouw (wat is er mis met Peter). Maar ze is dan ook wel een leuke, mooie, lieve poes die we omgedoopt hebben naar Poekie (we blijven Nederlanders). Naar buiten wil ze graag maar wel met Peter erbij, ze loopt als een hondje achter hem aan ik heb geen idee wat die 2 met elkaar hebben. In het donker wil ze wel alleen naar buiten (dat komt vast omdat er dan muisjes lopen). Kippen probeert ze te vangen, maar als de kip zich omdraait springt ze een meter hoog (wat zijn die beesten groot). De boom in durft ze wel, de boom uit niet meer, dan mag haar grote vriend “to the rescue” komen.

De sierkipjes zijn inmiddels ook begonnen met eieren leggen. We hopen dat de dames ook gaan broeden. We verwachten er niet veel van, want we hebben weer een aantal nachten vorst gehad. Maar we laten braaf de eitjes liggen. We hebben een extra legbak gemaakt, maar de dames leggen het liefst de eitjes in een lege bak. De andere kippen leggen hun eieren wel gewoon tussen de mini eitjes. Die rapen wij er netjes tussenuit. We wachten rustig af wat er gaat gebeuren.

Er zijn nog vele andere dieren bij ons te vinden, de hagedisjes die graag in de tuin zonnen, de vogeltjes in vele verschillende soorten en maten (die hebben deze winter extra eten gehad). Af en toe een wild zwijntje in de tuin. En in de buurt zien we ook wel reetjes lopen. En de jagershonden die rennen ook wel eens door de achtertuin. Gelukkig hebben we naar deze dieren geen omkijken. Maar leuk is het wel om zoveel dieren in de omgeving te hebben.

3 Comments

  1. Nell says:

    Het klinkt gezellig! Grappig dat jullie al zoveel eieren hebben dat je er zelfs buren blij mee kunt maken.

    • Wij stonden er ook van te kijken hoeveel eieren we krijgen. Maar als ze wat ouder zijn dan gaan ze minder eitjes leggen. Op een gegeven moment krijgen de gasten verse eitjes te eten, tot die tijd verwennen we de buren. En nog niet alle dingen beschreven. Zoals de kippen die aan de wandel gaan buiten de 5000m2 grond (is niet genoeg). En hoe ze reageren als ze op hun donder krijgen ;-). Er moet wat te vertellen overblijven.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: