Nuttig voelt nutteloos

We zijn nu al een tijdje in Frankrijk en er moeten veel werkzaamheden gebeuren. Nu zijn de meeste werkzaamheden die we doen heel nuttig. Het moet gebeuren en alles knapt er van op. Maar hemel wat voelen veel klussen toch als nutteloos en wat gaat er een berg tijd inzitten.

We hebben de afgelopen maanden al een heel pakket aan oude waterleidingen weggehaald en deze vervangen voor mooie nieuwe leidingen. Ook hebben we al heel wat elektra aangepast. En nog een hele berg werkzaamheden gedaan die niet zichtbaar zijn.

Deze week bestonden de werkzaamheden uit nuttige maar o zo nutteloze werkzaamheden. Omdat wij een grasveld aan moeten gaan leggen en de tuinman afgelopen jaar de grond wat geëgaliseerd had, lagen er veel stenen aan de oppervlakte. Deze stenen heb ik weggehaald en op een stapel gelegd. Op mijn knietjes op het land voelde het net als vroeger. Toen wij thuis en bij de buren hielpen met “piepers” rooien. Het voordeel was dat ik deze keer niet op hoefde te letten of het krieltjes of grote piepers waren. Maar het gaat niet meer zo soepel als vroeger, dus aan het einde van de dag natuurlijk helemaal gebroken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook hebben wij een mooie berg in de tuin. Nou ja mooi. Nog zo’n nuttige nutteloze klus. De oude eigenaren hebben dat deel van de tuin gebruikt om er een mooie vuilstort van te maken. En deze vuilstort zijn wij nu weer aan het weghalen. Onder de mooie zwarte grond liggen allemaal stenen. Deze moeten weggehaald worden zodat er vanaf de tenten straks een mooi uitzicht het bos in is. Er liggen stenen van een muur die afgebroken is, dakpannen, touw, bloempotten, leistenen, en nog veel meer troep. Het verrassendste wat we tegen kwamen waren toch wel de “oude VHS videobanden van Louis de Funès”. Tja je zal toch eens op en neer moeten rijden naar de vuilstort.

Inmiddels begint er een aardige stapel afval te liggen en deze moeten ook nog naar de vuilstort gebracht worden. We hebben nog niet eens de helft van de berg weggewerkt. Een buurman beweerde dat hij puin wilde hebben, dus laten we het liggen tot dinsdag, is het dan niet opgehaald dan gaat er elke dag een lading naar de stort. We willen de boel netjes hebben en een mooi grasveld aan gaan leggen.

Owww ja, nog zo’n dingetje, we hebben al het grind uit het voortuintje gehaald. Nu ligt er graszaad. Hopelijk gaat deze ook nog ontkiemen. Ik heb er mijn twijfels over, want de kippen hadden ineens heel veel plezier met weglopen. Oftewel, zij stonden heerlijk graszaadjes te smikkelen. Soms zijn er van die momenten dat je denkt “waarom nou?”

We hebben nog zo’n klus gedaan. Omdat alle plannen zoals altijd zomaar heel erg kunnen wijzigen moest er een aanstaande gastenkamer leeggehaald worden. Alle dozen die wij nog niet uit willen pakken en voorraad die alvast gekocht is moest uit deze kamer gehaald worden. Alles van verdieping 1 naar verdieping 2…. Ja het voelt ook weer heel nutteloos, maar het is zo nuttig. De kamer is nagenoeg leeg en wij hebben “stalpoten” van het traplopen. Wat een conditie bouwen wij hier op.

Al het hout hebben we in de schuur gelegd. Want dat is wel zo fijn dat het niet continu in de regen staat of in de zon ligt krom te trekken. Maar ja. Het voelt zo nutteloos. We hebben deze week in ieder geval wel een marathon gelopen.

 

3 Comments

  1. Hugo says:

    Heel herkenbaar. Dat hebben wij in het begin ook gehad. Onze (oude) boedelbak heeft heel veel ritjes naar de dechetterie in st. Gervais d’Auvergne gemaakt. Nu ligt er nog heel veel om het huis opgeslagen onder landbouwplastic.

  2. Lukje says:

    Nutteloos? Maar uiteindelijk zal het prachtig worden. Je hoeft tenminste geen contributie voor de sportschool te betalen. 😂

    • Het is zeker geen nutteloos werk. Maar soms voelt het zo, ben je de hele dag bezig, zie je nog geen verschil. Maar we sparen de sportschool uit en de rit naar de sportschol, want we hebben er geen in ons dorp. Wij hebben alleen natuurlijke sportscholen (heel veel wandel mogelijkheden) 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: