Lente!

Ik moet eerlijk toegeven we wonen heerlijk in Frankrijk. Maar er zijn toch wel een paar haken en ogen aan.

Sinds juli vorig jaar wonen wij op ons nieuwe plekje. Het is een mooie omgeving een rivier nagenoeg voor de deur en geen vieze lucht van de Hoogovens in Nederland. Dan denk je “die gaan lekker daar!” Dat gaan we ook, maar op sommige punten niet helemaal. Of het nu is dat we aan de schone lucht moeten wennen, water op 50 meter van huis ipv 10 minuten rijden met de auto of dat we gewoon door alle drukte van het afgelopen jaar onze weerstand kwijt zijn, geen idee. Maar we zijn behoorlijk aan het kwakkelen.

Peter heeft vanaf het moment dat we hier zijn komen wonen geregeld een half uurtje per dag dat hij schor is en zijn stem even kwijt is. “Wel lekker rustig.” Ook heeft hij geregeld kwakkel momenten gehad, is moe en heeft zelfs een paar dagen in bed gelegen met griep. Niet de mannengriep maar de echte “griep”. Inmiddels is hij weer op de been en zijn we ook gewoon druk aan het werk, alleen de vermoeidheid blijft.

Ik (Cindy) ben ook al een aantal maanden aan het kwakkelen, dan weer verkouden, dan weer koorts, dan weer hoofdpijn, steeds iets anders en gewoon lamlendig. Doe mij maar een week ziek en dan weer aan de bak, daar ben ik beter in. 3 weken lang last van buikpijn gehad en een relatie met de toilet gehad. Ik ben daar ook niet goed in. En elke keer nadenken over wat je eet, is het niet te vet, krijg die darmen maar eens tot rust. Als het een dagje goed ging dan was je “blij’ om vervolgens iets te eten en weer een paar dagen een relatie met de toilet te krijgen. En de vermoeidheid, of ik nou slaap of niet ik blijf maar “moe”.

Dochterlief leek overal doorheen te sukkelen, gewoon lekker haar gang gaan en niets aan de hand. Tot vorige week. Mam ik heb buikpijn “midden in de nacht”. Nee hè, gaat zij nou ook ziek worden? De volgende ochtend toen de wekker ging om naar school te gaan kwam ze naar ons toe. Ik ben nog steeds niet lekker en mijn buik doet raar. In Nederland hadden we altijd 2 opties “je gaat naar school en als het niet gaat komen we je halen” of “je blijft thuis en de heel dag in je bed”, ze koos met liefde voor optie 1 en we werden nooit gebeld om haar te halen. Deze keer koos ze voor optie 2, de hele dag in bed. Ik was verbijsterd. Eten wilde niet lukken, drinken ging ook al niet zo vlotjes, maar ze heeft zo’n beetje de heel dag geslapen en de nacht. Ze kreeg hoge koorts en met pijn en moeite heeft ze een paracetamolletje genomen. Op de laptop een filmpje in bed kijken en tijdens dat filmpje steeds in slaap vallen. Niet iets voor onze meid. De dag erna was ze ook nog niet fit. Maar wonderwel was ze na 3 dagen weer fit en helemaal het meisje. “Waarom zij wel en wij niet”.

We hebben van diverse mensen te horen gekregen dat we een hele natte winter hebben gehad, misschien ligt het daaraan. Maar goed in Nederland is het weer ook niet geweldig. Misschien komt het dat we gewoon aan de zomer toe zijn, warm weer en lekker buiten zijn zonder steeds nat te worden. Ook vertelde onze Franse buurvrouw dat toen zij hier kwam wonen ze een jaar lang gekwakkeld had. En daarna wel eens een griepje, maar nooit meer zo erg als het eerste jaar. Zij woonden eerst in de stad. Misschien moeten we “schoon” worden van binnen. Zijn we de slechte stoffen van de stad in Nederland aan het kwijt raken.

Gelukkig komt de lente eraan. De bomen beginnen eindelijk in een stroomversnelling te komen om blaadjes te krijgen. De hagedisjes komen weer tevoorschijn als de zon schijnt. De kippen denken dat ze willen broeden maar zetten niet door, misschien volgend jaar. Het wordt vast mooi weer. En wij zijn in juli een jaar in Frankrijk en worden dan niet meer ziek “toch?”. We gaan het zien, we zijn er inmiddels wel klaar mee. Op naar de lente en de zomer!!

3 Comments

  1. Hugo says:

    Wat ook kan spelen is, dat je lijf moet wennen aan de hoogte. Het duurt even voordat het lichaam is gewend aan het hoogte verschil met Nederland. Dat merken wij in ieder geval ook aan onze (klus)gasten. Die zijn al buitenadem als ze de trap oplopen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: