Het mysterie van het brommende geluid

Wanneer je in in groot huis woont met een grote tuin is dat natuurlijk genieten. Je hoort de vogeltjes fluiten, ze worden niet weggejaagd en je kan ook intens genieten van de stilte.

Zo waren wij op een morgen aan het genieten van de stilte en de vogeltjes. Het is lente en de blaadjes komen weer aan de bomen. Kopje koffie, bakje thee, ontbijtje en… Dan ineens….

“Gaat de buurman nu alweer het gras maaien?”

“Wat is dat toch voor een brommend geluid?”

Peter ging op onderzoek uit. Komt het geluid van buiten? Dat moet haast wel, want wat zou er in huis zo kunnen brommen?

De ramen worden open gedaan, nog steeds dat geluid, maar hij zag niets. Dan maar even de tuin in lopen… “Wat raar buiten is het stil.”

Wat moet je dan??? Dan ga je in de kelder kijken, dan komt het vast daar vandaan…. Maar ook in de kelder heerste een serene rust. Wat kan het dan toch zijn, waar komt dat geluid vandaan.

Wij vragen ons af of we gek geworden zijn…. Is het dan de computer waar ik aan het werk ben?? Nee natuurlijk niet dan hadden we dat toch gelijk door. Is het de koelkast? Nee ook die maakt niet dat rare brommende geluid. De vriezer wordt nagekeken ook die staat normaal te pruttelen als altijd.. Wat kan het dan zijn???

Inmiddels beginnen wij ons te bedenken “waarom hebben we zo’n groot huis?” Als je vreemde dingen hoort zoek je je suf waar het vandaan komt. Of je roept iemand, die zegt “ik ben hier”… “Ja waar is HIER?” Het vreemde aan het geluid is dat het bromt na enige tijd hoor je een iets ander brommetje en vervolgens bromt het op de zelfde manier weer verder… Zucht…

Peter gaat naar boven en ik ga beneden zoeken waar dat geluid vandaan komt….  Nog een keer alle ruimtes af, want het zal toch echt wel ergens beneden vandaan komen. Of toch buiten… Nee het is echt stil overal. “Waarom hebben we zo’n groot huis?” Dat schiet dan weer door je hoofd. Je blijft zoeken. Ineens hoor ik een opgeluchte kreet van boven, “Ik heb het gevonden” roept Peter.

“Vertel op, wat is het?” zeg ik.

Het blijkt de elektrische tandenborstel van Peter te zijn die een eigen leven is gaan leiden. Hij gaat spontaan uit zichzelf aan en dat maakt zo’n fijn brommend geluid, met elke 25 seconden een verandering zodat je de tijd in de gaten kan houden. We nemen de tandenborstel mee naar beneden en zetten hem braaf elke keer uit. En zelf aanzetten wil niet lukken. Dus tanden poetsen mag alleen als het apparaat het wil blijkbaar…. In de avond deed de tandenborstel het gewoon weer zoals het moest. Maar midden in de nacht werden wij wakker van weer dat rare brommende geluid. Deze keer wisten we gelijk waar we moesten zoeken. Peter besloot de tandenborstel uit het raam te gooien, hij zei “lekker rustig, welterusten lieverd”…. En inderdaad we hebben heerlijk geslapen..

De volgende morgen keken wij uit het raam om te zien waar de tandenborstel lag. Zielig in zijn uppie heeft hij de hele nacht in het koude gras gelegen…. Waarop wij zeiden “Eigen schuld, dikke bult”.

DSC_5939

 

6 Comments

  1. Bieke says:

    Wat Luc nou overkomen is…😂 Op de terugweg naar NL nog even wat spullen van z’n pa naar het bejaardentehuis gebracht. Tot twee keer toe gestopt, want wat was toch dat vreemde geluid in de auto? O ja, het kwam uit de toilettas. Tja, wij hebben dus ook zo’n electrische tandenborstel…😂maar hij heeft hem niet het raam uitgegooid!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: