Verboden terrein

Wij Hollanders hebben een drang naar alles wat verboden is. En ik denk dat wij niet de enige zijn….

Onderweg van ons dorp naar Saint-Gervais staat een oude molen, die al jaren leeg staat, de ramen dicht getimmerd en graffiti op het hout. En vooral dat bordje verboden toegang “Gevaarlijk”. Maar ja, er staat een deur open, dus wij, wij moeten erin. Een kijkje nemen. Het is spannend, er staan nog oude meubels, liggen boekjes, er staan lege flessen drinken er wordt gebruik van gemaakt. We hebben mooie foto’s gemaakt, het is een spannend huis.

Zo hebben we ook het oude trein station van Saint-Gervais / Châteauneuf. Het staat leeg en er staat een deur open, dus moeten wij er even binnen kijken. Helaas zijn er al mensen voor geweest die dingen gesloopt hebben. Zo zonde. Een mooie oude kast, allerlei papieren die vroeger ingevuld werden. Ja we zijn leuke dingen tegen gekomen.

En zo ook, nog dichterbij huis hebben we aan de overkant een stuk grond. Daar staat een oude 2cv en een 2cv bestel wagen. Het stuk land is volgroeid met bomen, bramenstruiken en het gras staat ook hoog. We hebben eens navraag gedaan van wie de grond is. De beste man is overleden, maar zijn vrouw woont nog in het dorp. Er blijken nog meer 2cv’s te staan. En die willen wij wel als kippenhok hebben, maar dan moeten ze nog wel verrijdbaar zijn. En voordat we naar de eigenaresse gaan, gaan we eerst op onderzoek uit.

Stiekem klimmen we over het hek. Struikelend door de bramen banen wij ons een weg over het terrein. Er staan een paar hele mooie bomen. Een magnolia, mooie fruitbomen volop in de bloesem. En de 2cvs. Zo jammer dat ze niet meer bruikbaar zijn, helemaal verroest en de bomen groeien erin. Maar we vinden er nog veel meer dingen. Een oude kas, waar vroeger natuurlijk groente werd gekweekt. Een dak van een Renault Estafette (daar kon je een bootje van maken). Een heleboel oude spullen, kratjes, flessen, een mobilette, ijzer, ondefinieerbare dingen, gereedschap, koelkasten en een oude schuur. Daar lag hout in en een tafel, bank en stoelen…. De oude baas zal er wel een dutje gedaan hebben tijdens het tuinieren.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook was er een gifkast… Nadat we die open getrokken hadden (wisten wij veel dat er gif in zat) was er zo’n stank in de schuur dat we snel dekking moesten zoeken. Frisse lucht halen. Na een tijdje was de lucht opgetrokken en ging het onderzoek verder. Aan de buitenkant van de schuur hing een houten rolgordijntje. Waar zou die voor dienen? Waarschijnlijk de zon, alhoewel dat nu niet meer nodig was, het terrein is zo begroeid dat de zon geen kans meer krijgt.

In de schuur kwamen wij erachter waar het rolgordijntje voor gediend had. Er kwam een kalender te voorschijn met schaars geklede dames. Niet 1 kalender wel 3 kalenders. En allemaal met die schaars geklede dames. 2004, 2008 en 2010 de beste man heeft er vast van genoten (dat mag u zelf invullen). Wij hebben de plaatjes al voor ons gezien. Het was een echte Mancave die schuur.

Na het onderzoekje op het stuk grond zijn we wel hebberig geworden. Op een brocante zou je nog veel geld voor de spullen kunnen krijgen. Maar de dame in kwestie zal geen afstand doen van de spullen, veel franse mensen hechten teveel emotionele waarde aan de spullen. Die verkopen niet. En wat wij wilden hebben (de 2cv’s) zijn in te slechte staat dat wij het niet de moeite waard vinden om een gesprek met de eigenaresse aan te gaan.

Wat we ons wel afvragen is of ze van manliefs Mancave afwist. Want tja wij hebben wel een voorstelling van wat de beste man daar al die jaren heeft gedaan. En of ze dat op prijs gesteld zou hebben…. Misschien niet, en had ze de grond allang van de hand gedaan… Of ze had het niet erg gevonden en zoals nu de grond nog steeds in bezit hebben.

Wij blijven dromen en onze eigen verhalen bedenken en plaatjes zien wat er gebeurd is op het verboden terrein. Want die drang raken wij niet kwijt… Verboden moet bekeken worden 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: