Bericht van de artisan

Koop geen opknaphuis in Frankrijk

Koop geen opknaphuis in Frankrijk !

Ach ja, je kent ze wel, die mannen die een huis kopen in Frankrijk, en dat varkentje wel even zullen wassen.

Ook ik ben er eentje, dat doen we wel even. Muren slopen en opbouwen, afvoer aanleggen, het middeleeuwse elektra systeem even vernieuwen, de tuin omploegen en bijhouden, bomen omzagen, hout kloven ( met de kloofbijl jaja ) nieuwe badkamer, keuken, toilet plaatsen, nieuwe verwarming aanleggen, de boel kaal branden en opnieuw schilderen, behangen, het houdt niet op. Tot zover is er niets aan het handje tot je aan het dak toe bent. Daar schuilt het addertje. Addertje, zeg maar adder.

Ook ik begon met goede moed aan het dak van de schuur. Alle pannen er af en naar de déchèterie, nieuwe “chevrons” en panlatten plaatsen en dan de dakplaten er op. Tot zover ging het goed, totdat de ladder onder mij weg gleed en ik daar ook van het dak af begon te schuiven. Het gapende gat tussen mij en de grond werd al kleiner tot mijn lijf opeens stil lag. Een stekende pijn werd mij gewaar. Ik begreep al snel waardoor ik niet de afgrond in ging. Mijn “mini me” was blijven haken achter een vers gezaagde gemonteerde panlat. Hoe ik naar beneden ben gekomen weet ik niet meer, maar ik ben wel even snel in een hoekje de schade gaan opnemen. Het voelde alsof mijn hele “mini me” mijn lichaam had verlaten, maar gelukkig viel het mee. Alleen “externe” schade. Pfoei, daar kwam ik redelijk mee weg. De rest van de dag heb ik me verstopt in de tuin met een flesje wijn, er kwam niets meer uit mijn handen die dag.

 

Ja ja, ook de artisan maakt zo zijn dingen mee. Dit keer wilde hij het graag zelf vertellen. En ik heb hem laten gaan. Ook hij mag zijn momenten hebben.

Gelukkig gaat het allemaal weer goed en gaat de artisan vrolijk verder met werken.

 

DSC_3112

De Artisan

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: