Bourgondiërs!

Van lekker eten houden wij wel. Helaas hebben we dan weer zo’n dochter die heel kieskeurig is. Dus veel uit eten gaan doen we niet.

Maar het leuke van Frankrijk is dat de kinderen tussen de middag op school warm eten en dat dat betekend dat wij kunnen lunchen. En dan wel lunchen buiten de deur. Zo kom je heel veel van die restaurantjes tegen waar je van denkt, zou dat wel open zijn? Dat kan toch niet. 1 of 2 kleine raampjes in het pand, geen terras, de deur is dicht en als je pech hebt ziet het restaurant er ook nog uit alsof het bijna gaat instorten.

Maar toch ga je de restaurantjes in, sinds kort durven wij dat vaker. Je krijgt er een 4 gangen menu, keuze heb je niet. Je eet maar wat de pot schaft. En dat is natuurlijk heel spannend.

De tafel wordt gedekt, een papieren placemat, een bordje, simpel bestek, een servet en een glaasje. Er wordt een fles wijn en een fles water op tafel gezet en een mandje met brood. En dan is het afwachten, afwachten wat je te eten krijgt.

Nieuwsgierig kijk je naar de borden van de andere gasten, ziet dat er lekker uit?

Ja dat ziet er wel lekker uit. Zal dat het voorgerecht zijn?

Ow en kijk dat nagerecht. Dat ziet er ook lekker uit.

Dat hoofdgerecht mag er ook wel zijn, zal het smaken?

En het beruchte kaasplankje, dat zal in ieder geval smaken!

Rustig afwachtend op het voorgerecht schenken wij een glaasje in.

En dan komt er een heerlijke salade, vervolgens groente met kippenvlees (en niet droog), een kaasplankje en als laatste 2 bolletjes ijs met een koekje. En het is lekker we genieten ervan en de buikjes zijn aan het einde van de maaltijd goed gevuld.

En zo hebben we dat inmiddels vaker meegemaakt. En het grappige is dat je in 1,5 week 2 x bij hetzelfde restaurant komt en je gewoon iets anders te eten krijgt. Gelukkig maar, want dan blijft het leuk om terug te gaan.

Ja zonder dochterlief kunnen wij zo vaker uit eten gaan. En bij het afrekenen denk je, dat  ben je bij de Mcdo kwijt als je er met zijn drieën eet en dan heb je achteraf nog honger of je hebt de hele avond buikpijn.

Ja we gaan vaker van dit soort restaurantjes uit proberen, waarvan je in eerste instantie denkt, dat kan niet open zijn.En dan laten we ons verrassen met een hopelijk dan ook weer heerlijke maaltijd.

2 Comments

  1. GUUSJE AST says:

    Ja, zo gaat dat in la douce France, je laten verassen ( met 2 rrrren en ssssen of niet, dat krijg je als je al zo lang weg bent uit Nederland 😅) en vooral genieten!

  2. Lukje says:

    Het klinkt geweldig en zo kun je je gasten leuke tentjes aanbevelen . Geweldig. Groetjes van ons.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: