Onkruid!

 

Iedereen heeft er wel last van “onkruid”!

Nu wonen wij nog net geen jaar in ons stulpje en hebben vorig jaar niet alles meegekregen van wat er aan planten in de tuin staat. Ook de struiken en bomen is nog een beetje uitzoeken wat het is. Dus hebben we een deel gesnoeid, een deel laten staan en besloten het dit jaar eens aan te kijken en van het najaar te gaan snoeien. Of natuurlijk tussendoor omdat we niet meer langs de struiken kunnen lopen omdat ze te groot worden.

We beginnen een steeds beter beeld te krijgen wat er in de tuin staat. Wat er ook staat in niet mis te verstane hoeveelheden is onkruid. Hetgeen in de borders staat is makkelijk verwijderbaar, maar soms te leuk om weg te halen. Er zitten mooie bloempjes in en tja, wij houden van bloemen. Dus zijn we tot de volgende conclusie gekomen. Paardenbloemen worden verwijderd net zoals groenblijvend onkruid. Dan hebben we nog het onkruid met mooie bloempjes, die laten we stiekem staan. Hoewel we wel in de gaten houden of ze niet te hard groeien. Het is in ieder geval een leuke opvulling in de tuin.

De regen die de laatste weken in grote getalen is gevallen heeft een nadeel, het onkruid schiet de grond uit. Dus wanneer het mooi weer is, of in ieder geval niet regent ben ik aan het onkruid wieden geslagen. Peter gaat gestaag verder met zijn verbouwing en ik zit uren op de grond onkruid te wieden. Dat krijg je met een heel grote tuin. En het ergste is het grind wat in de hele tuin ligt. Ook daar groeit onkruid.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het onkruid tussen de minuscule steentjes ben ik nu dus aan het verwijderen. Volgens Peter ziet hij wel verschil, ik niet…. Na uren op een stukje van 5 meter op mijn knietjes onkruid tussen de steentjes vandaan pulleken zie ik nog steeds alles groen. De kippen komen mij met liefde helpen… Wel van de wal in de sloot natuurlijk. Ze halen overal alles weg, behalve tussen de steentjes. Die ergerlijke steentjes. Inmiddels is de kruiwagen vol met onkruid en ik heb pas een stukje van een paar meter gedaan….

Hoe hebben de vorige bewoners dat toch bijgehouden? waarschijnlijk niet, want ze waren er maar af en toe. En met de bezichtigingen in de winter was het onkruid wel weg. Want ook afgelopen winter was het weg. Ik ga gestaag verder met onkruid weghalen. Steentjes opzij, wortel uit de grond, steentjes terug, steentjes opzij, wortel uit de grond, steentjes terug en zo verder. Er zal ooit een einde aankomen hoop ik, maar tot nu toe lijkt het op elke meter die ik schoongemaakt heb, zodra ik met mijn ogen knipper, dat het onkruid weer de grond uit schiet.

“Onkruid” soms te mooi om onkruid te zijn. “Onkruid” vervelend om weg te halen. “Onkruid” tja wat kan je er nog meer over zeggen… We nemen afscheid van jullie en proberen op natuurlijke wijze jullie wortels te beperken zodat ik wat minder uren op mijn knietjes door de tuin hoef te struinen om jullie te verwijderen.

5 Comments

 1. GUUSJE AST says:

  Ha ha, Cindy je zult de komende jaren vanzelf tot ontdekking komen dat z’on grote tuin in Frankrijk onmogelijk zo bij te houden is als de mini tuintjes in N ederland., maar dat wil niet zeggzn dat de Franse tuinen minder mooi zijn. Uiteindelijk waarom noemen we ONKRUID, ONKRUID😀 zoals je schrijft er is nogal wat “onkruid” wat heel leuke bloemetjes heeft😁
  Fijn weekend 😘

 2. Lukje says:

  Geweldig ik zie je in gedachten op je knietjes door de tuin. Meer helaas het onkruid zal altijd weer terug komen. Voorlopig hoef jij je de komende jaren niet te vervelen. Tip. Vraag af en toe je gasten of ze mee willen kruipen.😎😂

 3. Ina says:

  De Fransen gebruiken voor onkruid soeciale middelen vraag maar in de buurt!! Het blijft een gevecht, maar altijd met mooi resultaat!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: