Ken je dat verhaal van die 2 pakketjes die naar Frankrijk gingen?

Iedereen kent het wel, je wilt iets hebben, maar geen tijd om naar de winkel te gaan of in de winkel kan je het niet vinden….. Wat doe je dan? Je gaat naar internet zoekt het artikel op en besteld het… En enkele dagen later of soms de volgende dag wordt het geleverd… Of niet???

Voor onze tenten waren wij op zoek naar kooktoestellen, want tja een luxe safaritent daar moet je ook de mogelijkheid hebben om zelf te koken. Vol goede moet begon mijn zoektocht bij de winkels want vroeger kon je vaak genoeg kooktoestellen winden die je bijvoorbeeld op de koelkast kon plaatsen. Nu zijn we in Nederland wat moderner dan in Frankrijk, dus vermoede ik dat ze nog wel te koop waren…. Wat kwam ik bedrogen uit, na 6 winkels nog geen kookplaat gevonden. Alhoewel, een gaskookplaat, een inductie kookplaat, een elektrische kookplaat, een gecombineerde kookplaat. Ja er waren kookplaten genoeg… Maar ze waren wel allemaal inbouw. Vervolgens moesten wij weer eens naar de andere stad, dus daar ook nog maar eens bij een aantal winkel gekeken, weer kwamen wij bedrogen uit. Dus onze zoektocht moest een andere kant opgaan.

En als we het in de winkel niet kunnen vinden gaan we naar internet. Eerst eens de juiste franse benaming zoeken, anders kan je het ook weer niet vinden. Na een uurtje of 2 spitten over franse websites had ik eindelijk gevonden wat ik wilde hebben. Vol goede moet begon ik de gegevens in te vullen. Net voordat ik bij de betaling aankwam plopte er een regeltje op. “Levertijd 10 weken”… Wat neeee, zolang hebben we helemaal niet. Zucht.

De zoektocht was dus via de franse sites niet gelukt, althans als laatste optie als ik echt niets kon vinden wat sneller geleverd werd dan moesten we de gok maar nemen en een tussenoplossing zoeken. Dus mijn zoektocht ging over naar de websites in Nederland. Dat moet toch wel lukken. Ik begon bij bol, die heeft al vaker bezorgt en dat ging prima, zolang ze maar de artikelen zelf in voorraad hebben. Na enig speurwerk had ik de kooktoestellen gevonden, nog goedkoper dan de franse website, dus de verzendkosten vielen in het niet… Top gelijk besteld en dan denk je “zoals ze zelf ook zeggen” met een dag of 4 wordt het geleverd. Na 1,5 week was er nog geen pakketje, dus heb ik een mail gestuurd met de vraag of ze iets weten. Het pakket was verstuurd per briefpost (vreemd want het is een groot pakket). Ze konden niet nagaan waar het pakket was. Dus hadden we de afspraak gemaakt tot vrijdag te wachten en dan contact op te nemen als het pakket er nog niet was. We hadden ook nog een paar cd’s een boek en een dvd besteld die hadden we dus ook niet. Maar 1 cd die apart verstuurd werd was al binnen 2 dagen geleverd. Dus op zaterdag, ik dacht ik geef onze postbode nog een dagje extra de tijd, geen pakket. Weer contact opgenomen met bol en ze gingen de spullen opnieuw opsturen. Alleen waren de kooktoestellen er niet meer, dus daar werd het geld voor teruggestort.

De zoektocht starte opnieuw. En ik vond een leverancier die ook in Frankrijk leverde en de ze hadden dezelfde kooktoestellen wat een mazzel. Ze waren zelfs nog goedkoper. Nog meer mazzel. Na wat mailcontact en navraag hadden we er vertrouwen in. Ik bestelde de kooktoestellen, betaalde ze netjes en wachten de levering af. Op vrijdag werden ze verstuurd (handig zo’n track&trace code). En jawel, van de franse pakketdienst kregen we een mail, het pakket wordt geleverd op zaterdag tussen 8.00 en 18.00 uur. Joepieeee, eindelijk gaat het goed komen, of toch niet…. De hele zaterdag braaf thuis gebleven, maar wie er ook kwam, geen bezorger… Tja, van Clermont-Ferrand naar Châteauneuf is een uur rijden en met een bus vol pakjes ben je natuurlijk al snel een dag kwijt. Het pakket was er al bijna. We kregen een nieuwe mail, het pakket zou dinsdag geleverd worden (op maandag wordt er niet geleverd). En weer bleven wij thuis, we zullen de bezorger niet missen. En rond 11.30 uur kwam er een mail… Ons adres klopte niet, ze moesten meer gegevens hebben. Maar alle gegevens hebben ze al, dus waarom klopt het adres niet. Na een mail gestuurd te hebben, met alles maar dan ook alles wat er over ons adres bekend is en de melding dat er geen bezorger in de buurt geweest is, kreeg ik een mail, ze zouden woensdag komen… Ok woensdag. Weer bleven we thuis. Geen bezorger, maar wel een telefoontje uit Nederland… Ze kunnen uw adres echt niet vinden, het klopt niet… Vreemd iedereen kan ons vinden en deze pakketdienst is al vaker bij ons geweest… (Misschien maar uitzoeken of we gemist hebben dat ons adres veranderd is ;-)). Of het pakket bij de La Poste geleverd mag worden en dat we het daar ophalen. Ok als ik maar niet speciaal daarvoor naar Clermont-Ferrand hoef.

Nee hoor, Saint-Gervais (dat is bovenop de berg) mooi zo. Vandaag konden wij het pakket ophalen. Anouk haar bus was te laat vanmorgen, dus brachten wij haar naar school, konden we gelijk het pakket halen…. Er stond een grote zwaargehavende doos. Na tekenen voor ontvangst gingen wij naar huis om het pakket open te maken en te zien of de kooktoestellen het overleefd hadden, ze hebben nogal een reis achter de rug. We hebben de doos open gemaakt en gelukkig zat er genoeg ruimte in de doos en was het belangrijkste nog heel.

Uiteindelijk zijn we alsnog 4 weken bezig geweest om onze kooktoestellen te krijgen, maar dat is nog altijd 6 weken sneller dan via de franse website.

DSC_6864

1 Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: