Integratie deel 2

Nu we de zomer weken hebben is het tijd om te integreren in Frankrijk. Deel 1 hebben we al achter de rug, dat was 14 juillet. Maar er is nog meer.

Het WK voetbal. Nederland mag niet meedoen, dus voor wie ben je dan??

Nu zijn wij helemaal geen voetbalfans, maar een WK of EK brengt wel wat met zich mee. Wij zijn pas gaan kijken vanaf de laatste 30 minuten van de wedstrijd Japan – België. Wij waren even bij de buren, de televisie stond aan en ik vond het zielig dat de belgen 2-0 of 3-0 achter stonden. In de tijd bij de buren en het naar huis lopen de tv aanzetten en de laatste minuten gezien, heeft België gewonnen. Wat leuk.

De volgende wedstrijd die van Frankrijk – België werd bij Nederlandse vrienden gekeken. De meningen waren verdeeld wie er mocht winnen en ik geef geen wedstrijd analyse maar ik vond dat België had mogen winnen. Maar goed, we wonen nu in Frankrijk, dus ben je voor Frankrijk ;-).

Onze Franse buren die wij later spraken vroegen of wij de finale bij hen kwamen kijken. Natuurlijk ontzettend leuk en goed om te integreren, of niet…. Buurvrouw was in de keuken bezig dus ging ik haar vragen of ze hulp nodig had. Nee hoor, ga jij maar de wedstrijd kijken, voor mijn hart is het niet goed om alles te zien. Op belangrijke momenten kwam ze even kijken. Nadat ze klaar was in de keuken kwam ze de fanatieke familieleden bijstaan. We waren met 8 personen en het was een gezellige boel. Wat we deze integratiedag vooral geleerd hebben is schelden ;-). En ik begreep gelijk wat de buurvrouw bedoelde dat zo’n wedstrijd kijken niet goed voor haar hart was.

Nu vond ik de wedstrijd niet geweldig, maar ja, ik ben ook geen voetbal fan. Eigenlijk heeft Frankrijk maar 2 echte doelpunten gemaakt en Kroatië maar 1. Ja die eigen goal, penalty en die misser van de doelman van Frankrijk zijn voor mij geen echte doelpunten. Al met al heeft Frankrijk dan nog steeds gewonnen, dus was het feest. Het neefje die in de stad woont en op bezoek was wilde toeteren. Dus zo geschiede.

We hebben na de wedstrijd met zijn allen crêpes gegeten en nog wat gedronken. Het was een gezellige middag.

En wat hebben we geleerd van deze enerverende integratiemiddag?? Heel veel woorden die je in het dagelijks leven niet leert en nieuwe uitdrukkingen die wij in Nederland helemaal niet kennen.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: