Terug van weggeweest

Het is even een tijdje stil geweest van onze kant af. Dit heeft vooral te maken met de vele werkzaamheden en daarnaast hebben we deze zomer veel bezoek gehad. Ontzettend leuk natuurlijk, maar het heeft ook wat van onze tijd gesnoept, dus hebben wij even geen blogs geschreven.

Maar zoals altijd komt er een einde aan vakantie, drukte, visite enz. Het dagelijkse leven gaat weer beginnen en wij hebben zowaar leuke en positieve dingen te melden.

Zoals al eerder beschreven hadden wij een gîte naast ons huis staan, die wij helaas hebben moeten afbreken in verband met beestjes, houtrot en andere vervelende dingen. Op verzoek zijn wij naar de burgemeester gegaan en hij vertelde ons, omdat wij soortgelijk gebouw neer wilden zetten dat wij even een schetsje, wat foto’s en een verhaaltje in moesten leveren en klaar is kees. Vol goede moet heeft Peter als een “echte architect” bouwtekeningen gemaakt, foto’s, papieren ingevuld enz. Hij was goed bezig, ook de burgemeester en zijn assistente vonden dat wij goed werk gedaan hadden. Maar zoals altijd zal er iemand roet in het eten gooien. Wij kregen een brief, er moesten meer gegevens aangeleverd worden, zo ook een RT2012…. Pffff hoe kom je daar aan? via internet werd er verteld, het koste maar een schijntje. Ook moesten wij tekeningen door een echte architect laten maken. “Hè, wat?” Voor een houten kot van 60m2, waarom in vredesnaam???

Na enige navraag bij buren kwamen wij erachter dat de persoon die het dossier naar de eindverantwoordelijke moest geven pas kort op de functie zat en het dossier volledig wilde hebben. Dat werd dan wel een dossier voor de nieuwbouw van een “3 verdiepingen tellende villa”…. Maar goed, de architect werd ingeschakeld, een offerte later zouden wij ruim €2000,00 euro kwijt zijn en eventuele bijkomende kosten voor een “vakantiekot”. Waarbij de materialen voor de buitenkant net iets meer kosten. Dus wij zijn verder gaan zoeken en wij hebben iemand gevonden die de tekeningen wilde maken voor een schappelijk bedrag. Daarbij is er verder uitgezocht dat onder de 50m2 de RT2012 niet nodig is… Joepieee…. De tekeningen zijn verkleind en wij hebben braaf weer alles ingeleverd met uitleg.

Enige tijd later (wij hadden vrienden op visite) stond de burgemeester voor de deur. Hij had een brief bij zich. De bouwvergunning was afgewezen!! Afgewezen??? Wij hebben zo ons best gedaan en de burgemeester vond het goed… Maar helaas de dame in kwestie was niet blij en wilde dat er een afspraak gemaakt zou worden met ons en haar om uitleg te geven. De burgemeester heeft de afspraak genoteerd en ging uitzoeken of wij op een bepaalde datum inderdaad langs konden komen. Hij ging voor zijn rosétje naar de buurman en wij gingen aan onze wandeling beginnen. Wij liepen bij de buurman voorbij en de burgemeester rende naar buiten “de afspraak is goed hoor, zal ik met jullie mee gaan?” “Dat is heel lief aangeboden, wat fijn dat u dat voor ons wil doen!” Wij hebben nog een vriend ingeschakeld om als tolk te fungeren, zodat wij echt alles goed begrepen van het gesprek.

Op de dag van de afspraak werden wij door de burgemeester opgehaald en hij nam ons mee. Het gesprek verliep goed, de papieren werden voor ons ingevuld, wij moesten nog een paas kleine dingen regelen en dan kon de bouwvergunning aanvraag opnieuw gedaan worden. Er waren ineens veel minder papieren nodig dan de eerste keer en de RT2012 moest nog wel even van internet gehaald worden, maar deze keer was het gratis. Netjes hebben wij alles weer ingevuld, aangevuld en geregeld. Maar omdat de burgemeester had gevraagd of wij wilden wachten met de Fosse septic vanwege het riool wat over een paar jaar aangesloten wordt volgde er weer enige stress.  Want hoe lang moeten we dan wachten??? Wij hebben geen geld om 4 jaar van te leven, of we moeten radicaal stoppen met verbouwen. Wat als we de Fosse in 2 delen plaatsen, kan dat ook? als het riool dan klaar is voordat wij de verbouwingen klaar hebben, dan kunnen we gelijk aangesloten worden op het riool en hebben we toch geld bespaart.

De man van de Semerap was het daar niet mee eens. Er moest een nieuw rapport komen en dan zou hij het in orde vinden. Dus wij achter een nieuw rapport aan, Fosse in 2 delen. Nieuwe afspraak gemaakt en wederom een tolk meegenomen omdat de beste man niet te verstaan is voor een leek (de beste man articuleert niet). Hij begon weer vreselijk moeilijk te doen en wilde eigenlijk zijn akkoord wederom niet geven (omdat de burgemeester het benodigde formulier al getekend had). Maar de jonge dame die met ons als tolk mee was zette hem even op zijn plaats en we zouden de papieren krijgen.

Om een heel lang verhaal wat in te korten, komt hier een opsomming van de positieve dingen die wij nu meemaken…..

Het begon bij mijn rijbewijs….. na 6,5 maand wachten kreeg ik mijn tijdelijke rijbewijs die 9 maanden geldig was, de hoop voor een definitief rijbewijs, schreef ik voor dit jaar op mijn buik…. Maar ik kreeg nadat ik mijn Nederlandse rijbewijs braaf opgestuurd had al na 3 weken mijn definitieve rijbewijs….. “Ik kan dus ook gewoon weer in Nederland rijden”…

De fosse septic is na veel vijven en zessen ook goedgekeurd en halverwege september komt deel 1 in de hoop dat wij deel 2 nooit nodig hebben ivm een rioolaansluiting.

En na alle papieren wederom ingeleverd te hebben voor de bouwvergunning van de gîte hadden wij het vermoeden dat wij toch wel de hele 2 maanden zouden moeten wachten op antwoord, maar donderdagavond even na 21.00 uur in de avond kwam de mail van de gemeente dat de bouwvergunning rond is, hij wordt nog per post opgestuurd.

Dit alles betekend dat wij 2 maanden eerder aan de bouw van de gîte kunnen beginnen, wij straks eindelijk kunnen douchen zonder vervelende geurtjes en ik kan en mag overal rijden zonder problemen en na enig uitzoekwerk mag ik ook nog op een 125cc motor rijden 🙂 ik hoef geen cursus te doen want ik heb schijnbaar lang genoeg mijn rijbewijs (wat niet wil zeggen dat ik het ga doen).

Wij zijn blij en gaan met vertrouwen tegemoet naar een super jaar waar wij vanaf mei 2019 2 prachtige safaritenten in de verhuur hebben (later volgt meer informatie) en als alles goed en vlot verloopt en het weer meewerkt ook tegen die tijd de gîte in de verhuur kunnen hebben, maar in ieder geval in 2019. Hou onze site, Facebook en Instagram in de gaten voor meer informatie.

2 Comments

  1. Bieke says:

    Super, Cindy. We gaan al onze vage kennissen en verre familie die zo graag eens bij ons willen langskomen, naar jullie door sturen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: