Luxe kamperen!

Toen wij besloten naar Frankrijk te emigreren hadden wij bedacht om een Chambre d’Hôtes, een gîte en tenten te gaan verhuren. Inmiddels zijn we een ruim jaar verder en begint er enig schot in onze plannen te komen…

Nadat wij in Frankrijk kwamen zijn wij begonnen met een keuken en badkamer voor ons zelf te creëren, het is toch wel fijn als alles in één huis kan gedaan worden. Ook de slaapkamer van dochter hebben wij afgemaakt (oké er moet nog een heel klein beetje afgewerkt worden). Daarna was het de beurt aan de gîte en de tenten. De gîte moesten we helaas helemaal slopen en de vergunning voor een nieuw te bouwen gîte liet op zich wachten dus zijn wij aan de tenten begonnen.

De tenten werden uitgezocht en besteld en begin mei geplaatst. Mooi dan konden we ze verder inrichten en en vanaf juni verhuren…. Tenminste dat denk je als je eraan begint. Omdat de Fosse septique een hoop problemen opleverde en dus niet op tijd geplaatst kon worden zagen wij ons seizoen in duigen vallen. Maar niet getreurd, des te meer tijd hadden wij om een mooi sanitair gebouw te creëren voor de tenten. Wij hebben 2 tenten geplaatst en er moesten dus 2 badkamers gemaakt worden. Waarom 2 zou je denken, nou dat is simpel, wij willen luxe kamperen en daar hoort een eigen toilet en douche bij. Nu moet er ook afgewassen worden dus er hoort ook een eigen keukenblokje bij waar de afwas gedaan kan worden.

Deze diashow vereist JavaScript.

Nu stond er op ons terrein een schuurtje waar je eigenlijk niet veel mee kon, je kon er net rechtop lopen, het dak was lek, maar hij kon wel aangepast worden naar een mooi sanitair gebouw. We begonnen met de tekeningen hoe het gebouw in te delen. Wordt het wel ruim genoeg. Nadat we alle problemen besproken hadden en een tekening gemaakt zijn we aan de slag gegaan. De muren werden opgehoogd, de vloer werd verhoogd zodat de afvoer weggewerkt kon worden, er werd een nieuw dak gemaakt, er werden tegels gelegd en ga zo maar door. Zoals je kan verwachten (waar gewerkt word vallen spaanders) kwam er een deel van de tegels weer van de muur. Erg jammer maar we hebben naar een oplossing gezocht en de muur is helemaal mooi geworden.

Na vele uren werken, schoonmaken, vies maken omdat er gewerkt wordt, kippen die gezellig naar de werkzaamheden komen kijken, frustraties om van alles en nog wat omdat het gewoon even niet wil lukken, hebben wij vinden wij zelf een prachtig sanitair gebouw neergezet. Er moeten nog een paar kleine dingen afgewerkt worden, maar dat kan pas wanneer de Fosse septique geplaatst is.

Gezien de positieve reacties die wij krijgen denken wij dat we best trots mogen zijn op ons eerste mega project. En nu gaan wij aan ons volgende project beginnen. Het bouwen van de gîte.

 

1 Comment

  1. Bieke says:

    Succes met de volgende projecten, lieve buren. Wat jullie tot nu toe hebben gedaan, ziet er iig super uit! 👍

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: