Iedereen laat zijn stempel achter!

De meeste mensen die klussen laten wel eens een stempel achter op hun werk. Dit kan zijn in de vorm van een datum, naam of wat dan ook. Peter zet net als zijn vader vaak de datum onder iets wat hij gemaakt heeft. Een tijdje geleden kreeg hij een foto door gestuurd van een bed wat hij in de jaren 80 gebouwd had en dat nu dan toch rijp was voor de vuilstort. Een goed bed eigenlijk dat de ombouw 30 jaar mee gegaan is. In ieder geval stond er een datum op, dat is ook wel weer leuk om terug te zien.

Peter zijn vader maakte ook vaak dingen van hout en ook hij zetten overal een datum op van wanneer hij het gemaakt had. Ook nu wordt er weer vaak een datum op de bouwwerken geschreven. Maar vanwege het digitale tijdperk zijn er ook veel foto’s die vertellen wanneer iets gemaakt is.

Nu zou je denken dat mensen de enige zijn die hun stempel achter willen laten. Maar in ons geval is dat niet zo. Bij ons hebben alle dieren inmiddels een stempel achter gelaten. En hoe ze dat voor elkaar krijgen, ik heb geen idee.

Peter is veel bezig geweest met beton storten. Een betonnen rand bij het sanitair gebouw, een betonnen blok onder de regenton, een rand bij het voormalige hek (dan worden de autobanden niet stuk gereden) en betonnen randen voor de fundering van de gîte en ga zo maar door. Er is al heel wat beton en cement verwerkt hier. Wanneer het beton gestort was heeft Peter, zo dacht hij, het netjes afgedekt. Maar niets blijkt minder waar.

De ene keer heeft er een kat door gelopen, de andere keer zijn de kippen er door gestiefeld en als laatste en natuurlijk niet te vergeten heeft Bep gedacht, ik moet ook mijn stempel achter laten. De kippen en kat hebben het niet eenmalig gedaan, nee gewoon meerdere malen. Wat kan ons het schelen, iedereen zal weten dat wij hier zijn. Ze moeten toch wel last van hun pootjes gehad hebben lijkt mij zo. Maar werkelijk niemand heeft geklaagd, behalve Peter en ik. Want waarom moeten die beesten overal doorheen lopen, zelfs als we het van te voren afgedekt hebben.

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: