Niets gaat ongemerkt voorbij!

Nu wisten wij al dat de Fransen van praten houden. Dat in een dorp iedereen elkaar kent dat wisten we ook. In Nederland is dat niet anders in een klein dorp. Waar we geen rekening mee gehouden hadden is dat eigenlijk iedereen ook alles van ons weet. Nu zijn wij ruim een jaar in Frankrijk en we staan er nog steeds versteld van wat er verteld wordt.

Toen wij bezig waren met de gîte afbreken kwamen er ineens veel meer wandelaars langs ons huis. Het was toch wel een dingetje dat de oude danszaal van het dorp gesloopt werd. Men begreep wel dat het nodig was, maar er ligt een hoop sentiment. Daarom willen we hem ook zoveel mogelijk in stijl terugbouwen. Een buurman kwam vragen of hij het oude hout mocht hebben, dat mocht. Het scheelde ons veel ritjes naar de vuilstort en het beste hout hielden we natuurlijk zelf. Vervolgens stond er een man aan de deur. “U heeft toch 3 gasflessen liggen?” (Van die langwerpige gasflessen waar wij nog van af wilden, maar nog niet weg gedaan hadden) De beste man vroeg “mag ik ze van u hebben, ik heb een brouwerij hier in het dorp, u krijgt van mij mijn eigen gebrouwen bier.” Een week of twee later werden de flessen opgehaald, geen idee van wie hij gehoord had dat ze er lagen, ze lagen namelijk in het gras en dat was lang.

Dan hoor je nog veel meer verhalen en soms gaan we dan maar even navraag doen wat er van waar is. Er zijn namelijk ook een aantal mensen die een rijke fantasie hebben. Laatst lag de hond van een buurvrouw dood langs de weg, een dag later liep hij weer springlevend door de straat. Het kan allemaal.

Toen kwamen wij erachter dat iemand van een dorp op ongeveer 10 km afstand wist dat wij een gîte aan het bouwen zijn… Van wie dan? In ieder geval niet van ons, want zoveel mensen kennen wij niet en deze man hadden wij nog nooit gezien of gesproken.

Zo af en toe merken wij dat wanneer we met iets nieuws begonnen zijn dat het ineens drukker in de straat wordt. Dan moet er blijkbaar even gecontroleerd worden. Iedereen weet wat wij doen, maar van die personen komt niemand zelf aan ons vragen waar we mee bezig zijn. Het is wonderbaarlijk. En ach, als het uiteindelijk helpt voor de mond op mond reclame in positieve zin dan praten ze maar lekker over ons.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: