Wat kan een week raar lopen!

Afgelopen week gingen wij een dagje op familie bezoek in Nederland. Wij verlieten ons dalletje met mooi weer, elke middag konden wij in korte broek en t-shirt werken (althans Peter ik ben iets meer een koukleum). Omdat dochterlief weer snel terug moest zijn hadden we niet veel tijd in Nederland. Er moesten een paar dingen geregeld worden en er moest nodig een aantal lekkernijen gegeten worden.

In Nederland aangekomen hebben we Anouk bij haar vriendin afgezet en zijn wij naar een B&B gegaan, tegen de duinen aan want dan konden we makkelijk naar het strand. Nou echt niet dus. ‘S avonds op zoek naar een snackbar, Peter had namelijk besloten zodra ik in NL ben ga ik 3 broodjes tartaar met uitjes eten (en ik moet daar dan naast in bed liggen 🙁 ). De volgende dag zijn we op familie bezoek gegaan en heb ik mijn zoon weer gezien, wat was die gegroeid zeg, hij steekt nu als een lange bonenstaak boven mij uit. Weg was mijn kleine jongen, ik kreeg er een grote knul voor terug. Opa en oma waren blij ons allemaal weer eens samen te zien. Vervolgens op naar de seizoenssluiting van de strandtent waar wij vorig jaar ons afscheidsfeest hadden, wat was het er druk, zo konden we met zoon niet rustig kletsend uit eten. Dus maar een ander restaurant gezocht. Iedereen weer afgezet waar zij moesten zijn en na een nachtje slapen kwam er en nieuwe ren en vlieg dag.

Dat vliegen konden we trouwens buiten ook doen, want in de Hollandse drukte die wij totaal niet gemist hadden, was een stevige oer Hollandse wind opgestoken (deze wilde graag weten of we hem gemist hadden, nou nee dus). Boodschapjes gedaan, wat wordt je dan hebberig in de supermarkt. Haring, paling en chinees gegeten, want dat hadden we ook gemist. Even op bezoek bij de zoon van Peter om zijn nieuwe huis te bekijken. En toen was het weer tijd om naar huis te gaan. Anouk opgehaald bij haar vriendin en hop in de auto en rijden maar.

Thuis gekomen was er weer een heerlijk weertje en konden we weer lekker verder werken. En toen…. Toen lag er ineens sneeuw in ons dalletje, hopelijk geen voorbode van een hoop ellendig weer. De foto’s die op Facebook voorbij kwamen lieten grote hoeveelheden sneeuw zien. Er waren veel takken afgebroken, bomen omgevallen, want de blaadjes zitten nog steeds aan de bomen. Er zijn diverse kennissen en vrienden die dagenlang zonder stroom gezeten hebben, toch best heftig zo vroeg in het seizoen. gelukkig heeft iedereen inmiddels weer stroom en prijzen wij ons gelukkig dat we maar een paar afgebroken takken hadden ergens in ons bos en midden in het kippenhok.

En nu… Nu komt het mooie weer er weer aan. Het zonnetje staat stralend in de lucht en het beloofd de komende week 18 graden te worden. Zo gaan we dus van zomer naar herfst naar winter naar lente in één week tijd. Ik zeg laat die lente nog maar even blijven dan kunnen wij verder met onze buiten werkzaamheden.

Deze diashow vereist JavaScript.

1 Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: