60 jaar getrouwd!

Voor u denkt dat wij 60 jaar getrouwd zijn, nee hoor, zo ver zijn wij nog niet…. Samen gaan we dat, gezien onze leeftijd en de tijd dat we samen zijn, niet redden. Nu zult u denken, hoezo of wie is dan 60 jaar getrouwd???

Wij kregen een aantal weken geleden van onze lieve buren een uitnodiging voor hun 60 jarig huwelijks feest. 60 jaar wat een tijd, ze zijn jong getrouwd, want buurman is nu al voor het 2e jaar 85 en buurvrouw wordt niet gerept over haar leeftijd :-). Wij hebben de uitnodiging aangenomen en verwachten wel aardig wat dorpsgenoten tegen te komen op het feest.

Aan onze andere buurvrouw hebben wij gevraagd wat nu een beetje een gangbaar cadeau is voor een 60 jarig huwelijksfeest. Je maakt het niet zo vaak mee. Buurvrouw zou voor ons en nog een paar andere buurtgenoten een groot gezamenlijk cadeau regelen. Omdat de buren toch al aardig op leeftijd zijn, geen hele gekke dingen meer doen en eigenlijk alles al hebben werd het een mooi pakket met eten en drinken. Daar zijn de fransen gek op.

Een paar weken geleden was het zover, het feest was op een zaterdag. Een hele dag niet werken gaf voor ons wel even een vreemd gevoel. Om 12.00 uur begon het feest in het “Salle de fêtes” wij zijn er heen gelopen, het is maar een paar minuten van huis af. Daar aangekomen waren de buren, hun kinderen en nog wat gasten al aanwezig. Er werd wat afgezoend, voorgesteld en handen geschud. Het viel ons op dat er eigenlijk niet heel veel dorpsgenoten waren, dus voelden wij ons zeer vereerd dat wij aanwezig mochten zijn.

Het feest ging verder met een aperitief en hapjes. Er waren zóveel hapjes en ze werden snel rondgebracht, je zat al bijna vol voordat het eten (12.00 uur lunchtijd) moest beginnen. Vervolgens ging iedereen aan tafel zitten en kwamen de voorgerechten, hoofdgerechten, tussen gerechten en nagerechten op tafel. De hele middag hebben wij aan tafel gezeten, de hele middag hebben wij gegeten, de hele middag werd er rijkelijk wijn uitgedeeld. Er werd veel gepraat, gedanst, gekust, buurman kwam regelmatig een rondje om de tafels doen om te zien of iedereen het naar zijn zin had. En wij werden als “Les Hollandais” natuurlijk ook wel even voor gek gezet. Maar dat lieten wij natuurlijk van harte toe. Na een emotioneel dankwoord van het bruidspaar was om 19.00 uur het feest afgelopen en ging iedereen naar huis.

Wat hebben we een geweldige middag gehad. En wat hebben wij toch een ontzettend lieve buren, die we nog graag heel lang bij ons willen houden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: