Maat houden!

Het is een klein dingetje waar veel mensen last van hebben… Bij ons werkt het ook zo…

Nu zijn er natuurlijk heel veel dingen waar je maat mee kan / moet houden. Maar bij ons gaat het vooral over eten en snoepen…

Van hard werken schijn je af te vallen… Dus dan mag je extra eten :-). Maar eet je dan ook wel gezond? Koken doen we elke dag maar vaak is het een simpele maaltijd (aardappelen, vlees en groente) gewoon omdat we te weinig tijd hebben. Soms eten we natuurlijk ook ongezonde dingen (koekjes, patat, pizza enz)

Even over de koekjes, zet een pak op tafel en vaak gaat hij in 1 maximaal 3 x leeg… Geef iemand bij ons mergpijpjes en het pak wordt nog net niet met verpakking en al opgegeten.

Dan hebben we de pepernoten, die zet je op tafel en blijven de hele tijd naar je knipogen, dus die hebben ook geen lang leven want wanneer stop je met pepernoten eten? Als de zak leeg is 😉

Drop is er ook zo eentje, zo lang die zak drop dicht is is er niets aan de hand, maar maak hem open en hij moet echt zo snel mogelijk leeg. Stel je voor dat de dropjes na een korte tijd niet lekker meer zijn, dan kan je ze maar vast op hebben.

Ga je eens uit eten en je zit in een restaurant en het eten is zo lekker dan kan je ook niet stoppen. Je zit eigenlijk al vol maar eet het restje toch nog op, want het is zo vreselijk lekker. Wanneer je thuis komt heb je eigenlijk een beetje spijt, want jemig je zit zo vol en als je pech hebt krijg je nog buikpijn ook. Maar het was wel lekker 🙂

Ja we moeten leren maat houden, stop op tijd met eten en die zak drop, pak koek, chips enzovoorts hoeven echt niet in 1 keer leeg te zijn.

Maar dan heb je nog de wasabi nootjes… Je kent het wel wasabi je krijgt het ook bij de sushi zo’n lekker groen heet goedje. Nu heeft er iemand (ik noem geen namen) in ons gezin een kleine voorliefde voor wasabi nootjes. Nadat de halve zak leeggegeten is hoor je iemand roepen uit een stoel in de woonkamer… “Jemig man, de zweetdruppels staan op mijn hoofd.” Ja ook met de wasabi nootjes moet je maat houden!! 🙄 😎

16e30da4-cb47-4aac-bdf8-254b02dc588a

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: