Er staat een paard in de gang!

Bij ons in de omgeving is heel veel te doen, watersporten, meren, fietsen, wandelen maar ook met paarden kun je hier hele mooie ritten maken.

Een vriendin van mij vroeg of ik een keer een lunch kon maken als ze met een groepje te paard langs zouden komen. Zoals eerder al eens laten zien ook te paard komen ze bij ons door de straat. Ik zei dat ik dat wel wilde doen voor haar, leuk ook om nog meer mensen te leren kennen en eindelijk eens leuk koken in plaats van het noodzakelijk kwaad omdat we altijd maar aan het werk zijn. Maar goed ik dwaal af.

Zo was het deze week raak, een heerlijk zonnetje wel koud maar daar kan je je op kleden (en in de zomer is het niet koud). Vriendin en man, de eigenaar van de paarden en nog een aardige dame kwamen met zijn vieren te paard bij ons aan en ik zou een lekker lunch verzorgen…. Vanwege de kou gaan we natuurlijk niet een Hollands koud broodje maken maar een echte 3 gangen franse lunch.

Eerst moesten er boodschappen gedaan worden. Natuurlijk lagen alle boodschappentassen thuis, ja als mijn hoofd niet vast zat dan zou die ook thuis liggen. Dus stuur ik vriendin een berichtje, ik rij langs jou mag ik boodschappentassen lenen? Ik sta al bij de supermarkt. Oké dan zie ik je daar. Altijd handig een redder in nood. Aldaar aangekomen de tassen in ontvangst genomen, even kletsen en dan begint het rondje door de winkel zeulen. Na ruim een uur had ik alles bij elkaar gevonden en kon ik weer op huis aan.

Deze diashow vereist JavaScript.

De soep kon ik mooi een middag van te voren al maken en de boeuf bourguignon ook, want als het even gestaan heeft is de smaak gewoon lekkerder en een voordeel is dat je de volgende ochtend niet om 6 uur aan de lunch hoeft te beginnen, want zo vroeg moet ik niet aan warm eten denken, mijn eigen ontbijt ook niet 😉 . De volgende ochtend hoefde ik alleen maar de aardappelpuree te maken en een toetje. Dat werd Cheesecake in een glaasje, maar gezien je bepaalde ingrediënten niet in Frankrijk kan kopen is het mijn eigen versie geworden en jawel hij was redelijk geslaagd. (De kok zelf is niet zo snel tevreden, het kan altijd beter).

Onderweg hield vriendin contact zodat ik kon zorgen dat het eten op tijd klaar was, want 3 gangen wegwerken en de paardjes weer voor donker thuis brengen is natuurlijk in de wintermaanden wat moeilijker dan in de zomer. Rond een uur of 1 zouden ze er zijn, mooi ik lag prima op schema had zelfs nog tijd om even op de bank te hangen. Jemig wat een goede voorbereiding, dat lukt mij niet zo snel. Geen stress was ook wel fijn. Dat zal zeker niet altijd lukken als wij voor gasten gaan koken.

Één uur was het dan zover, 4 paarden werden in de tuin gestald en iedereen ging met ons mee naar binnen. Glaasje drinken, lekker eten, koffie toe. En genieten vanaf de eettafel de tuin inkijkend naar een paar paarden. Hoe leuk kan je het maken. De paardjes hebben heerlijk gerust en geslapen, vriendin en consorten hebben goed gegeten en konden de rit afmaken naar de stallen toe.

Zo zie je maar weer er is hier ontzettend veel te beleven!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: