Tweestrijd….

Regelmatig leef ik in tweestrijd… Dat vind ik helemaal niet leuk en moet ik ook helemaal niet doen maar toch… Het gebeurd… En waarom dan??

Er moeten natuurlijk heel veel werkzaamheden gedaan worden zowel binnen als buiten. En waarschijnlijk is het een vrouwendingetje, als we met het één bezig zijn dan voelen we ons schuldig omdat het andere niet kan.

Ik moet franse les doen, dan zit ik met mijn neus in de boeken en denk, de gîte moet nog af. Ik ben met de administratie bezig en denk, ik moet de tuin nog doen. Ow hier ligt nog een klusje daar ligt nog een klusje. Ik zit hier binnen op mijn kont advertenties te maken en Peter staat in de kou een gîte te bouwen.

Peter heeft altijd een goed antwoord klaar…. Wat jij doet is ook belangrijk en je moet je niet schuldig voelen… Ja duh, dat weet ik ook wel. Aangezien ik een vrouw ben kan ik dat dus niet… Ga dus weer rustig verder met mij schuldig voelen en in tweestrijd zitten.

Maar ik denk dat ik een oplossing heb bedacht om van dat gevoel af te komen. Ik ga een halve dag met mijn neus in de boeken en administratie en een halve dag buiten werken. Wie weet gaat dat helpen. Ja ik weet het, ik heb het me al 1000 x voorgenomen maar echt waar nu ga ik het echt doen…

Langzaam verdwijn ik weer in mijn tweestrijd bubbel, weet ik wel zeker dat het me gaat lukken? Want tot op heden is plannen nog nooit gelukt. Ach ja, wat kan mij het schelen ik ga gewoon weer een nieuwe poging wagen en zien of het lukt.

Waar we geen tweestrijd over gaan hebben is het puntje kerst! Want dat is één ding wat we iedereen wensen en waar we ook van gaan genieten, even helemaal niets doen maar aandacht voor elkaar hebben.

 

b90bdd5c-a207-45d2-90ae-154f3c51f083

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: