Warmte!

Nu de winter alweer even is ingetreden verschijnt ook weer het probleem dat de kachel aanmoet. Nu hebben wij in oktober na lange tijd eindelijk een houtkachel. Maar het grootste gedeelte van het huis wordt verwarmt met centrale verwarming.

De houtkachel maakt de woonkamer wel lekker warm hoor, maar de kou moet toch ook een beetje uit de andere kamers blijven, kantoor, slaapkamer van puber (die woont daar nog net niet), badkamer is ook wel fijn als je daar je met een redelijke temperatuur af kan drogen. Nou ja je snapt het wel, met een houtkachel kan je dat niet allemaal verwarmen.

Vorig jaar hadden we alleen de centrale verwarming, de oude cv-ketel hebben we snel laten vervangen (stel je voor dat hij er in de winter mee stopt). Het was een kast van een apparaat met 4 hele grote branders en met 7 stappen kreeg je hem pas aan. De nieuwe cv-ketel was zo klein dat je je afvroeg of hij het werk wel aankon. Maar hij doet het en goed ook.

De gastank die moet regelmatig gevuld worden, geen probleem, online kun je aangeven hoeveel procent er nog in de tank zit en aan de hand van verbruik en temperatuur bepalen ze dan wanneer ze langs komen. We hadden nog 20 % en het zou 2 weken duren voor de gasboer langs zou komen… Wat nee toch?? En uiteraard werd het kouder en moest er meer gestookt worden, we hadden nog geen houtkachel. Extra kleding aantrekken prima, een extra deken prima, maar ik wil ook een beetje comfort. Bij de laatste 5% kregen we het heel benauwd, maar gelukkig was daar de gasboer. Wat fijn dat je dan de kachel weer gewoon aan kunt zetten.

Natuurlijk hebben we ons lesje geleerd. We zorgen ervoor dat we eerder een aanvraag doen voor nieuwe gas. Zo ook de laatste keer, we hadden nog 35% in de tank zitten dus op zich geen probleem. Alleen volgens het weerbericht zou de kou eraan komen. Wij via internet het formulier ingevuld dat wij de tank gevuld willen hebben. Als leverdatum werd 31 december aangegeven, daar kan ik me wat bij voorstellen want er zijn nog de een paar feestdagen. En met hulp van de houtkachel zouden we die 2,5 week wel doorkomen.

Twee uur later hoorden wij een vrachtwagen in de straat. Nou ja zeg, de buren krijgen zeker ook nieuw gas. Toch liep ik maar even naar buiten om te zien waar hij naartoe ging. Hij zag me, kwam weer naar ons rijden en vroeg of ik monsieur Lommerse was… Ja hoor, daar kan ik prima voor door. De gastank werd gevuld, hij sprong als een hinde op de muur waar de gastank achter staat, hij deed zijn werk en kreeg onze tank niet helemaal vol, want zijn wagen was leeg. Maar joh, we doen niet moeilijk wij konden de feestdagen door met een warm huis en volgend jaar zien we wel weer wanneer we weer een tank gas nodig hebben.

Dit is ons laatste blogje voor 2018. Wij wensen iedereen een voorspoedige warme jaarwisseling en zien u graag in 2019!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: