Uitverkoop!

Zoals veel mensen houden ook wij van de uitverkoop. Om toch wat geld te besparen met alle uitgaven die wij nog moeten doen. Ik heb het dan niet over kleding maar over grote materialen zoals keukens, ovens, gasfornuizen, koelkasten, vloeren, behang en ga zo maar door. Ook in Frankrijk bestaat de uitverkoop “soldes” genaamd. Dus wij als Hollanders willen daar graag gebruik van maken.

De Soldes is 2 maal per jaar, de winter en zomer uitverkoop. De winteruitverkoop is dit jaar van 9 januari tot 19 februari. Dus de tijd is beperkt als je de Nederlandse uitverkoop gewend bent die bijna het hele jaar duurt ;-). De zomerverkoop van 26 juni tot 6 augustus is natuurlijk veel te laat voor ons.

Vol goede moed begon ik op internet de “favoriete” winkels af te struinen. Maar de websites zijn hier net zo onbegrijpelijk als de winkels zelf. Als je de naam niet precies zo invoert zoals de winkel de naam van het product heeft ingevoerd dan hebben ze de producten gewoon niet. En ik zoek niet graag hele sites door. Laatst was ik op zoek naar een tafel en de producten die ik vond waren allemaal gereedschap wat je nooit gebruikt. Misschien is het marketing en hopen ze op deze manier de artikelen toch te verkopen 🙂

Gisteren hebben wij er maar weer eens een winkeldagje van gemaakt. Vele artikelen die ik op de websites had gevonden stonden niet in de winkel (wij willen graag even zien en voelen voordat wij kopen). Andere artikelen vielen tegen (blijkbaar zijn foto’s vaak mooier dan de werkelijkheid). En de dingen die we dan wel weer leuk vonden waren niet in de uitverkoop. Zo zie je maar het valt niet mee.

Na 5 winkels volledig doorgespit te hebben waren er toch een paar artikelen gescoord. Hadden we veel bespaart? nee dat niet, er was maar 1 ding afgeprijsd. Maar wel een aantal foto’ van artikelen gemaakt die we eventueel willen kopen… Dus weer op de site struinen, blijkt dit artikel niet meer in de verkoop, de ander niet te krijgen in uw winkel en ga zo maar door.

In ieder geval wordt er van het weekend een lijstje gemaakt en als wij dinsdag weer naar de winkel gaan om een besteld artikel op te halen gaan wij gewoon een nieuwe poging wagen. Dinsdag wil ik ook bij mijn favoriete winkel kijken, ik heb al vele e-mails gekregen waar leuke producten in staan. Nu ben ik natuurlijk heel nieuwsgierig of we die dan ook kunnen kopen….

De soldes, wij stoten ons neus wederom… Of wij hebben teveel wensen dat kan ook.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: