Verdriet in huize Guillaumette

Zoals iedereen wel weet hebben wij een aantal kippen rondlopen voor de eitjes. En aangezien de heer des huizes gek is op eieren moeten ze die leggen natuurlijk….

Nu is het koud en de kippen hebben een eierstop, dus moeten wij naar de winkel om eieren te kopen. We wachten met smart tot er weer eitjes komen, want voor de gasten een ei uit eigen tuin is natuurlijk veel lekkerder dan een supermarkt ei.

Maar goed ik dwaal af van wat ik wilde vertellen.

Één van de kipjes Nine was ons huiskipje. Op brute wijze door haar moeder in de steek gelaten. Wij hebben haar uit het ei in huis genomen en de verzorging op ons genomen. Ze sliep in een bak met een kruikje naast ons bed. Net als de kinderen ging ik er midden in de nacht uit om haar een nieuw kruikje te geven. Ze at gezellig bij ons aan tafel, wat niet altijd door de beugel kon maar ja. Later verhuisde ze naar kantoor, daar ging ze slapen, want ik had inmiddels ook weer mijn nachtrust nodig.

dsc_0982

 

Nine ging altijd even mee wandelen met de hond, ze huppelde vier achter ons aan of voor ons uit. Ze was geliefd in de buurt. De personen die dagelijks een rosétje bij buurman kwamen drinken stonden met hun neus tegen het raam geplakt als wij langs kwamen met Nine en Bep. Ze hielp mijn bij het onkruid wieden in de tuin. Ik beschermde haar tegen de grote kippen die lelijk deden. Ze zat bovenop Bep, die twee waren dikke vriendinnen. Als ik even niet op haar kon letten nam Bep de honneurs waar.DSC_0925.JPG

Nine werd groter en begon teveel te poepen in huis, ze ging uit haar wasmand vandaan, en poepte overal in huis. Dus werd het tijd dat ze naar het grote kippenhok ging. Ze had haar eigen plekje in het hok. Ook toen ze naar het nieuwe hok verhuisden had ze haar eigen plekje. Als we de kippen in de ochtend los lieten, liep Nine met ons mee. In de voortuin ging ze eten, en als de deur open stond kwam ze even binnen kijken. Zo lief, ze was echt 1 van ons.

Totdat de grote buizerd langskwam. Van alle kippen die hij mee kon nemen heeft hij ons kleine lieve huiskipje Nine opgevreten. Voordat we haar verenpracht vonden in de tuin hebben we flink gezocht naar haar. Ze was nergens te vinden, ze kwam niet op ons geroep af (de enige die naar haar naam luisterde). We hebben niet eens afscheid van haar kunnen nemen. Geen lief huiskipje meer. We missen Nine.

4 Comments

 1. Jos says:

  Och!!! Dat is wel heel oneerlijk na zoveel zorg! Sterkte ermee!!
  Toen wij ons konijn mee-verhuisden, hebben we weliswaar een rennetje voor haar gemaakt, zodat ze weer buiten kon huppelen, zoals ze in Nederland gewend was. Maar ik keek altijd in de lucht of ik geen roofvogels zag en deed haar op tijd weer in haar tuinhok. Ik was heel bang dat ze zou worden opgepeuzeld…
  Ze is toen na 7 weken Frankrijk op 12,5 jarige leeftijd van ouderdom overleden.

  • Hoi Jos, Jammer dat jullie konijntje nog maar zo kort bij jullie heeft kunnen blijven toen jullie naar Frankrijk kwamen. wel een heel respectabele leeftijd voor een konijn, echt een oudje.

   Wij hielden de roofvogels ook altijd in de gaten, dit was de eerste keer dat er één echt dichtbij gekomen is. Het is waarschijnlijk gebeurd toen we naar de bouwmarkt waren. Als de kippen en haan veel lawaai maken kijken we altijd even wat er aan de hand is.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: