Brandjes blussen!

Afgelopen week was een week van brandjes blussen. Geen letterlijke brandjes maar figuurlijke brandjes. Ja ook die komen wij tegen. Zelf fikkie stoken is ons nog nooit gelukt, ik ben nog steeds jaloers op de tuinman die in het eerste jaar ons snoeiafval in de brand stak en wij 3 dagen daarmee konden stoken.

Wat was er dan aan de hand vraagt u zich af.. Nou wij hadden last van koud water, de boiler was ons niet zo goed gezind. Dus wij de opwarmtijd van de boiler verlengd en op 2 verschillende tijden op de dag, zodat warm konden douchen. Vervolgens kwam er een luchtje uit de kelder, dat luchtje breide zich uit naar kantoor en de gang… Ik vond het naar gas ruiken, maar we konden nergens een lek vinden. We dachten aan een dode kat of misschien iets anders, geen idee.

Wat ga je dan doen, dan komt het moment dat je de kelder op gaat ruimen. Peter kan zijn spullen niet meer vinden als hij opgeruimd heeft, ik kan zijn gereedschap sowieso niet vinden opgeruimd of niet ;-). Maar goed, die stank wilde ik graag weg hebben, dus opruimen geblazen. En dan gebeurd hetgeen je niet verwacht, je komt van alles tegen.

De boiler had een plasje water onder zich staan, dat hadden we niet gezien omdat er een stapel hout voor stond. Dus op naar de winkel een nieuwe boiler kopen. Zaterdag was de dag, de boiler lieten wij leeglopen en werd van de muur af gehaald, vervolgens de nieuwe boiler opgehangen en ‘klaar is Klara’. Nou mooi niet hè. Er begonnen 2 koppelingen te lekken, dus die moesten we repareren. De oude boiler hebben we even open gehaald, we weten eigenlijk niet hoe oud hij was, maar dat hij stuk was begrepen we wel. Het hele verwarmingselement zat vol met kalk. Maar nadat deze brandjes geblust waren konden wij weer lekker warm douchen.

Toen kwamen we wel terug op het puntje stank, alle gasflessen hadden wij al besnuffeld, de cv ketel ook, geen gaslucht te ontdekken. Verder waren we tijdens het opruimen geen lijken tegengekomen. Ik opperde zou het dan toch zo zijn dat de gasleiding, die we hebben moeten repareren toen de fosse septique geplaatst werd, lek is??? Nee dat kan niet, de gasleiding ligt buiten, de lucht is daar, dat is niet mogelijk. Maar goed, voor de zekerheid toch maar de leiding opgegraven en ja hoor, bij de koppelingen die we er tussen gezet hadden was het gaan lekken. Dus opnieuw de koppelingen gemaakt en de gasleiding weer aangezet… Het lek is gerepareerd, het brandje is geblust en ik ruik geen nare luchtjes meer.

Kortom het was een weekend van opruimen, snuffelen en repareren, alle brandjes zijn geblust en wij kunnen weer over op de orde van de dag! Een prachtige gîte afbouwen!

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: