Lente in de lucht!

Vorig jaar toen wij onze eerste lente in Frankrijk meemaakte vroegen wij ons af of we er wel goed aan gedaan hadden om te emigreren. Wekenlang was daar regen van februari tot april, af en toe een mooie dag, maar die waren op 1 hand te tellen.

Zo anders begint het voorjaar van 2019. In februari hebben we een aantal weken met volop zon, in de ochtend wakker worden met een temperatuur van -8 graden en in de middag met 17 graden in je t-shirt in de zon zitten. Heerlijk. Daarna begon maart en die roert zijn staart. Er was regen, er was wind er was zelfs in ons dalletje storm. En als het in ons dalletje stormt dan is het op ander plekken nog veel erger. Maar vandaag was het weer ons goed gezind, we werden wakker met zon en een paar wolken maar die waren snel verdwenen. De zon schijnt volop, het is lente.

De werkzaamheden gaan gestaag verder, binnen in de gîte en buiten in de tuin. Er wordt vanalles gedaan. Wij verwonderen ons altijd weer over de ontluikende lente, bloemetjes komen op, bomen krijgen blaadjes, de hond is weer helemaal happy en wil de hele dag naar buiten, de eerste teken (5 stuks) zijn weer uit hond geplukt, nu kat nog inspecteren, de kippen leggen weer eieren (die zijn zo lekker) en zelfs dochterlief krijgen we weer mee naar buiten. Het zijn allemaal tekenen dat de lente er weer is.

En om de lente met jullie te vieren hebben we een paar heerlijke lente foto’s gemaakt. Geniet van het mooie weer en wij hopen dat wij nog lang van dit weer mogen genieten met af en toe een bui voor de tuin.

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: