Brood bakken!

Eén van de dingen wat we hier missen in Frankrijk is het heerlijke Hollandse sneetje bruin brood. Dus daar moet aan gewerkt worden.

Wij hebben de broodbakmachine uit het stof gehaald en zijn begonnen met kant en klaar broodmixen om het weer eens uit te proberen. Ook voornamelijk uit tijdgebrek, want ik zou graag een broodje maken in de oven. Maar goed, er moeten keuzes gemaakt worden en dan staat werken voorop en brood op de tweede plaats, dus de broodbakmachine mag het werk doen.

Nu is het bij het ene brood zo dat je de mix en een beetje water in de machine doet, juiste programma kiezen en na een aantal uren is het klaar is kees! Bij de andere broodmix moet je er nog wat gist bij doen, daar heb je ook weer keuze in dus wel even opletten, water, juiste programma, wachten en klaar is kees. Af en toe even een blik in de machine werpen of het brood rijst en genieten van de geur van vers brood, heerlijk.

Het enige nadeel van zo’n machine is dat er een gat in je brood komt, zo jammer. Maar de smaak maakt veel goed en dan nemen we maar een sneetje extra. Als we meer tijd hebben dan wordt het brood toch echt in de oven gebakken en zijn we van het gat af.

Soms heb je ook van die momenten dan stop je alles even snel in de machine, rent weer terug naar je werkplek en een tijd later maar eens kijken of het broodje al klaar is. Broodje is klaar, broodje is mislukt, mislukt?!?!?! Hoe kan dat nou?? Tja, te weinig water, te veel water, gist vergeten, verkeerde gist het valt niet mee. En iedereen kent het wel haastige spoed is zelden goed. Tot op heden gaan de meeste broodjes goed en kunnen wij 2 dagen lekker bruin brood eten. Maar deze week ging het toch mis…. Met als gevolg dat het broodje niet heel groot was, een blokje beton en in de vergaarbak van afval belandde (de kippen), zo zonde…. Op naar de volgende, dat gaat vast weer beter!!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: