Leuke pauze!

Zoals iedereen wel weet wordt er hard gewerkt om een paradijsje te bouwen. Zo was er weer een dag dat er hard gewerkt werd.

Ik hoorde een hoop lawaai, wat een algemeen bekend iets is. Er rijden hier namelijk heel veel motoren van het voorjaar tot het heel slecht weer wordt. En wat is er leuker dan met een motor een hoop lawaai te maken als je in een dalletje rijdt. Een feestje, dat weten de fanatiekelingen onder ons wel.

Toen ik even naar de weg keek, die kan je nu nog zien omdat nog niet alle bomen vol met bladeren zitten, zag ik daar toch een paar mooie oude auto’s voorbij komen. Wat blijkt nou, een etappe van de ‘Tour Auto 2019 Optic2000′ kwam door ons dorp. Hoe leuk is dat. De route gaat van Parijs naar Deauville. Ontzettend leuk om mee te maken en wij konden gewoon even rustig kijken aan de weg.

Een stukje geschiedenis, bron http://www.peterauto.peter.fr:

De “Tour de France Automobile”, onder de vleugels van de Automobile Club de France, werd geboren in 1899. Run opnieuw in 1906, rekening houdend met de prestaties van auto’s op dit moment, was het 4.000 km-evenement een echt avontuur. Het evenement werd verschillende keren onderbroken, voornamelijk als gevolg van de oorlogen. Het eerste na WO II-evenement vond plaats in 1951.

De “Tour de France Automobile” was een uniek evenement in de wereld van het motorracen, met een mix van open weg, klassieke circuit en heuvelbaan in heel Frankrijk. Aan het begin van de jaren zestig was de Tour de France een gewoonweg geweldig evenement. De roosters stonden vol met geweldige auto’s aangedreven door sterren als Rauno Aaltonen, Jean-Pierre Beltoise, Lucien Bianchi, Bernard Darniche, Patrick Depailler, Vic Elford, Gérard Larrousse, Willy Mairesse, Timo Makinen, Henri Pescarolo, Jo Schlesser en Maurice Trintignant.

Gestopt in 1965, werd de rally nieuw leven ingeblazen in 1969 dankzij vijfvoudig winnaar Bernard Consten. Dit gouden tijdperk zag voor het eerst prototypes zoals Matra 650, Ferrari 512 en Ford GT40 op de weg, evenals de naam “Tour Auto”. Tien jaar later hadden economische beperkingen in verband met de oliecrisis invloed op het evenement. In 1986, vanwege het gebrek aan sponsors en concurrenten, was het 50e evenement het laatste in zijn oorspronkelijke vorm.

In 1992 bracht Patrick Peter nieuw bloed naar de Tour Auto. Ondersteund door verschillende autosportliefhebbers gaf hij het evenement een tweede leven als een historische gebeurtenis voor klassieke auto’s van een model dat tussen 1951 en 1973 deelnam aan de originele Tour de France Automobile. In drie jaar tijd werd de Tour Auto een van de top historische rally’s in de wereld.

Wij hebben even genoten van een welverdiende pauze!

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: