Hittegolf!

Er waard zowaar een hittegolf door het Franse land. En niet zo’n kleintje ook. De hele week stijgen de temperaturen tot boven de 40 graden. In de schaduw is het al heet, laat staan in de zon. Voor een bezoekje aan het kippenhok moet je over het terrein door de zon lopen, het zweet druipt aan alle kanten van je lijf.

Gelukkig blijft de temperatuur in huis wel “schappelijk” met een 29,5 graad in de woonkamer is het nog best aangenaam. Het huis is omgetoverd in een fort. Waar de schaduw is mogen de ramen open, waar de zon schijnt gaan de luiken dicht. In de avond koelt het lekker af tot een graad of 20, het gras wordt vochtig vanwege de rivier, alle ramen gaan tegen elkaar open zodat de temperatuur weer wat normaler wordt.

Er is 1 koele plek in huis, daar heb ik dan ook heel wat uurtjes doorgebracht. De kelder “mancave” heeft een constante temperatuur. In de zomer lekker koel in de winter lekker warm. Aangezien buiten werken uitgesloten is, werd het werken in de kelder. En moest er nu toch nog een hekje gemaakt worden, wat een mazzel. De zagen staan allemaal in de kelder, de beits is in de kelder dus ook dat hoeft niet buiten te gebeuren. Wat een feestje.

Dochterlief zou donderdag en vrijdag examens hebben, maar de scholen zijn vanwege warmte gesloten, de examens zijn uitgesteld tot maandag en dinsdag. In de ochtend wordt er hard gewerkt en geleerd. In de middag doet het kind niet veel meer dan hangen. Het zal wel een combinatie zijn tussen puber en warmte. Maar ja, nog 4 dagen en dan gaat de vakantie echt voor haar beginnen. Er staan nog een aantal leuke dingen op het menu voor haar.

Voor nu gaan wij nog even puffen in de hitte, gelukkig wordt het na het weekend weer beter… Een schamele 26 graden volgens de ene weerapp en 29 volgens de andere weerapp. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Uitschieters naar de 31 graden, gewoon heerlijk weer om nog lekker een vakantie te boeken, te kanoën, of gewoon met een boekje in de tuin te zitten.

Wij wensen iedereen een fijn en zonnig weekend!!zon

1 Comment

  1. Bieke says:

    Ha Cindy, hier ‘maar’ 30°! Vind ìk heerlijk, voor Luc alweer te warm. Gelukkig voor hem zijn wij pas over anderhalve week weer in Châteauneuf, dan zal het wel weer wat koeler zijn! Nu eerst nog een drukke werkweek en volgend weekend vertrekken we richting de Bourgogne, waar we bij een oud- collega langsgaan. Rond de 9e zien jullie ons weer verschijnen! 😘

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: