Ons eerste seizoen!

Vandaag wil ik in onze blog aandacht besteden aan de gasten die ons eerste seizoen hebben mogelijk gemaakt.

Nadat de start met boekingen erg langzaam verliep, kregen wij toch wel eens wat stress of we echt wel gasten zouden krijgen. Ineens waren daar de boekingen en voor een eerste seizoen hebben wij het niet slecht gedaan denken wij.

Het was even wennen, na 2 jaar verbouwen, gasten ontvangen. Zorgen dat iedereen het naar zijn zin had en natuurlijk de beginnersfoutjes oplossen. Want tja, er komt echt veel bij kijken en de dingen die in het dagelijkse leven standaard zijn, die mis je dan wel eens. Maar wij hebben alle problemen direct opgelost voor de gasten. Ook hebben wij genoten van de ontzettend leuke gesprekken, gesprekken die ontstonden na aanleiding van uitleg die wij over de omgeving gaven (van gasten kan je ook veel leren over apps die er zijn en de wandelingen die wij samen met gasten hebben gemaakt.

Het leuke van gasten ontvangen is de reacties. Sommige gasten waren hier na een moeilijke periode en kwamen echt tot rust in de stille omgeving. Op maar 20 minuutjes van de snelweg, dus ook zeker geschikt voor de doorreis, zit je in een gebied waar je je even alleen op de wereld kunt voelen. Wandelingen maken waarbij je bijna niemand tegen komt. Dat is het mooie van een onontdekt stukje Frankrijk. Daar laten wij iedereen graag kennis mee maken.

Ook waren wij er om de gasten te helpen met problemen. Zal je zien, gaat net je auto stuk bij de afgang van de snelweg, de laatste 10 minuten. De auto deed het nog, en gelukkig was het alleen bergafwaarts. Samen met de gasten de boodschappen doen en naar de garage, zodat zij de eerste dagen tot de auto weer heel was door konden komen. Gelukkig hoef je niet met de auto weg om mooie wandelingen te maken ;-).

Zo waren er de gasten die een vriendin kwamen helpen die in het ziekenhuis terecht gekomen was, zij hadden geen slaapplaats, die hebben wij geregeld voor ze. Wat waren ze blij. Het was geen vakantie, ze waren tot diep in de nacht weg omdat ze aan het werk waren, er kwam een derde persoon bij, maar dat maakt niet uit, als we kunnen helpen doen we dat.

Zo waren er de gasten die in een huisje zaten wat zo verschrikkelijk tegenviel dat hun vakantie eigenlijk in het water viel. Wij hadden nog wel een plekje en ondanks dat de gasten maar kort bij ons waren hebben ze genoten van de natuur, de rust en de schoonheid.

Wat wij verwacht hadden, voornamelijk Nederlandse gasten. Wat viel ons op, er kwamen gasten uit Zwitserland, België, Frankrijk, Canada en ook een paar uit Nederland. Wat leuk ook zo’n eerste jaar met gasten vanuit allerlei landen.

Alle gasten die bij ons kwamen waren enthousiast, dat is waarom wij er zijn. Wij willen iedereen de tijd van hun leven gunnen. Als iemand niet lekker in zijn vel zit en terug gaat naar huis, zich helemaal happy voelt en tot rust gekomen is, dan hebben wij ook een blij gevoel.

Ons eerste seizoen was tof! Wij willen al onze gasten daar ook voor danken, want zonder jullie hebben wij dat niet kunnen doen! Wij gaan weer aan een grote verbouwing beginnen, zodat wij komend jaar 2 b&b kamers kunnen verhuren en natuurlijk is het mogelijk om de gîte en safaritenten voor komend jaar al te boeken. De gîte is het gehele jaar te boeken, dus wie zin heeft in een leuke herfstvakantie, najaarsvakantie, kerstvakantie of welke vakantie dan ook, jullie zijn van harte welkom!

Deze diashow vereist JavaScript.

2 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: