Activiteiten

U kunt mooie wandelingen maken op de Puy-de-Dôme en langs de vulkanen. U kunt ook met een treintje naar boven en beneden om te genieten van een prachtig uitzicht. Houdt u van wat meer uitdaging dan kunt u gaan parapente bovenop de Puy-de-Dôme.De Chaîne des Puys is in 2018 toegevoegd aan de Unesco erfgoedlijst.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook kunt u op niet al te lange afstand gaan kijken bij het Lac des Fades en het Viaduct des Fades. Dit is een oude spoorlijn tussen Clermont-Ferrand en Montluçon, gebouwd tussen 1901 en 1909 en geopend in 1910. met een lengte van 470 meter en een hoogte van 133 meer overbrugt hij de Sioule. Dit is een indrukwekkend gezicht. Het Lac des Fades kun je onder ander op een strandje genieten van de omgeving.

Te bezoeken:

In Clermont-Ferrand kunt u een bezoek brengen aan L’Aventure Michelin, u kent het wel van de autobanden. U vind hier de geschiedenis van Michelin op een oppervlakte van 2000m2. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.laventere.michelin.com.

Vulcania en Auvergne hier kunt u unieke momenten beleven in de spectaculaire natuur van de vulkanen van de Auvergne. Er zijn vele activiteiten en attracties. Voor meer informatie www.vulcania.com.

Ook zijn er in de omgeving een aantal kastelen te bekijken. Op de website www.route-chateaux-auvergne.org vind u een route langs diverse kastelen.

Wilt u meer genieten van steden dan kunnen wij u aanraden om naar de volgende steden en plaatsen te gaan:

  • Clermont-Ferrand op ca 50 minuten rijden
  • Vichy op ca 1 uur rijden
  • Saint-Pourçain-sur-Sioule op ca 1 uur rijden
  • Moulins op ca 1,5 uur rijden
  • Bourbon L’Archambault op ca 1,5 uur rijden
  • Digoin op ca 2 uur rijden
  • Bourbon-Lancy op ca 2 uur rijden
  • Oradour-sur-Glane op ca 2,5 uur rijden

Sommige plaatsen zijn ver weg, maar zijn zeker de moeite waard om te gaan bekijken. U kunt ze altijd in gedachten houden voor een volgende vakantie.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: