Activiteiten

Châteauneuf-les-Bains is gelegen in het departement Puy-de-Dôme in de Auvergne, langs de rivier de Sioule. Een prachtig natuurgebied met loof- en naaldbossen, de prachtige Gorge de la Sioule, een park met o.a. oude Seqouia bomen, een bron met water van 35 graden en een Thermencentrum waar men bronnen gebruikt en geschikt is voor reuma-patiënten.

Watersporten:

In Châteauneuf-les-Bains is Pont de Breynant de eerste opstapplaats om te gaan kanoën op de rivier de Sioule, er is een route van ca 23 km met diverse opstapplaatsen. Je wordt met een busje opgehaald en weer teruggebracht naar plek waar je gestart bent. Voor meer informatie kunt u kijken op de volgende site: www.canoe.gorgedelasioule.com. Er zijn langs de route diverse mogelijkheden om iets te eten of te drinken. Vergeet niet bij Pont de Menat naar de oude romaanse brug.

In de rivier de Sioule vind je zalm en forel. Je kan (vlieg)vissen in de rivier, daar heb je een vergunning voor nodig die bij het Office du Tourisme gehaald kan worden.

Er zijn diverse wandel en klimroutes, hier hebben wij plattegronden van en meer informatie kunt u halen bij www.tourisme-combrailles.fr

 

 

 

%d bloggers liken dit: