Blog

Brandjes blussen!

Afgelopen week was een week van brandjes blussen. Geen letterlijke brandjes maar figuurlijke brandjes. Ja ook die komen wij tegen. Zelf fikkie stoken is ons nog nooit gelukt, ik ben nog steeds jaloers op de tuinman die in het eerste jaar ons snoeiafval in de brand stak en wij 3 dagen daarmee konden stoken. Wat… Lees verder Brandjes blussen!

Sneeuw en gladheid

Het is natuurlijk winter in Frankrijk en wij werden de laatste weken beloond met wat sneeuw. Ja in ons dorp was het 'wat' sneeuw, om ons heen in iets hoger gelegen gebied toch wel 'heel wat' sneeuw. Als je de weg op moet dan wordt er in Nederland gestrooid met strooizout. In Frankrijk doen ze… Lees verder Sneeuw en gladheid

Huisarts!

Iedereen moet wel eens naar de huisarts, zo ook wij. Geen probleem natuurlijk, afspraak maken, op afgesproken tijdstip aankomen, dokter vertellen waarvoor je er bent en klaar. In Nederland is iedereen gewend aan hetzelfde regime, het is duidelijk, de dokter zet alles in de computer, receptje wordt geschreven en hop naar huis. Een kind kan… Lees verder Huisarts!

Verdriet in huize Guillaumette

Zoals iedereen wel weet hebben wij een aantal kippen rondlopen voor de eitjes. En aangezien de heer des huizes gek is op eieren moeten ze die leggen natuurlijk.... Nu is het koud en de kippen hebben een eierstop, dus moeten wij naar de winkel om eieren te kopen. We wachten met smart tot er weer… Lees verder Verdriet in huize Guillaumette

Châteauneuf-les-Bains

Vandaag willen wij u kennis laten maken met het dorp waarin wij wonen. Gewoon omdat wij het een mooi dorp vinden en het is voor u natuurlijk ook fijn om een idee te hebben waar u uw vakantie boekt. Châteauneuf-les-Bains is een dorpje gelegen aan beide oevers van de rivier de Sioule. De Sioule is… Lees verder Châteauneuf-les-Bains

Uitverkoop!

Zoals veel mensen houden ook wij van de uitverkoop. Om toch wat geld te besparen met alle uitgaven die wij nog moeten doen. Ik heb het dan niet over kleding maar over grote materialen zoals keukens, ovens, gasfornuizen, koelkasten, vloeren, behang en ga zo maar door. Ook in Frankrijk bestaat de uitverkoop "soldes" genaamd. Dus… Lees verder Uitverkoop!

Gelukkig nieuwjaar!

Een kort blogje deze keer! Wij wensen iedereen een gelukkig nieuwjaar!! Een fijn vakantie seizoen! Gezondheid en veel liefde! Deze week hebben wij niet veel te vertellen. Zoals iedereen hebben wij genoten van de feestdagen. Minder hard gewerkt dan normaal, ook weer geen echte vakantie genomen, daar hebben we dan geen tijd voor. Dit nieuwe… Lees verder Gelukkig nieuwjaar!

Warmte!

Nu de winter alweer even is ingetreden verschijnt ook weer het probleem dat de kachel aanmoet. Nu hebben wij in oktober na lange tijd eindelijk een houtkachel. Maar het grootste gedeelte van het huis wordt verwarmt met centrale verwarming. De houtkachel maakt de woonkamer wel lekker warm hoor, maar de kou moet toch ook een… Lees verder Warmte!

Tweestrijd….

Regelmatig leef ik in tweestrijd... Dat vind ik helemaal niet leuk en moet ik ook helemaal niet doen maar toch... Het gebeurd... En waarom dan?? Er moeten natuurlijk heel veel werkzaamheden gedaan worden zowel binnen als buiten. En waarschijnlijk is het een vrouwendingetje, als we met het één bezig zijn dan voelen we ons schuldig… Lees verder Tweestrijd….

Er staat een paard in de gang!

Bij ons in de omgeving is heel veel te doen, watersporten, meren, fietsen, wandelen maar ook met paarden kun je hier hele mooie ritten maken. Een vriendin van mij vroeg of ik een keer een lunch kon maken als ze met een groepje te paard langs zouden komen. Zoals eerder al eens laten zien ook… Lees verder Er staat een paard in de gang!