Blog

Maat houden!

Het is een klein dingetje waar veel mensen last van hebben... Bij ons werkt het ook zo... Nu zijn er natuurlijk heel veel dingen waar je maat mee kan / moet houden. Maar bij ons gaat het vooral over eten en snoepen... Van hard werken schijn je af te vallen... Dus dan mag je extra… Lees verder Maat houden!

60 jaar getrouwd!

Voor u denkt dat wij 60 jaar getrouwd zijn, nee hoor, zo ver zijn wij nog niet.... Samen gaan we dat, gezien onze leeftijd en de tijd dat we samen zijn, niet redden. Nu zult u denken, hoezo of wie is dan 60 jaar getrouwd??? Wij kregen een aantal weken geleden van onze lieve buren… Lees verder 60 jaar getrouwd!

Houtkachel deel 2

Zoals vorige week al verteld zijn wij op zoek gegaan naar iemand die wel een flexibele buis in de schoorsteen kon plaatsen zodat wij een houtkachel kunnen stoken, die "normaal" werkt. Hierbij het vervolg van onze avonturen. Via een Facebookgroep in Frankrijk eens op zoek gegaan naar iemand die het werk uitvoert. Een naam gekregen… Lees verder Houtkachel deel 2

Houtkachel deel 1

Toen wij in Frankrijk kwamen hadden wij een hele "mooie" oude cv ketel. De oude eigenaar had er voor gezorgd dat de cv ketel het weer zou doen. En inderdaad als je braaf alle zeven stappen volgde gingen er vier grote branders aan en werd het lekker warm in huis. Toch hadden wij vrij snel… Lees verder Houtkachel deel 1

Even ontspannen!

Een verlate blog vandaag.... Onze blog schrijfster was even aan het ontspannen 😉 Na onze terugkomst uit Nederland gingen onze werkzaamheden weer volop door, daarover later meer. Onze blog schrijfster had nog wel een leuke ontspanning ronde in het verschiet. Of je nu werkelijk van ontspannen kan spreken, de één zegt van wel de ander… Lees verder Even ontspannen!

Wat kan een week raar lopen!

Afgelopen week gingen wij een dagje op familie bezoek in Nederland. Wij verlieten ons dalletje met mooi weer, elke middag konden wij in korte broek en t-shirt werken (althans Peter ik ben iets meer een koukleum). Omdat dochterlief weer snel terug moest zijn hadden we niet veel tijd in Nederland. Er moesten een paar dingen… Lees verder Wat kan een week raar lopen!

Niets gaat ongemerkt voorbij!

Nu wisten wij al dat de Fransen van praten houden. Dat in een dorp iedereen elkaar kent dat wisten we ook. In Nederland is dat niet anders in een klein dorp. Waar we geen rekening mee gehouden hadden is dat eigenlijk iedereen ook alles van ons weet. Nu zijn wij ruim een jaar in Frankrijk… Lees verder Niets gaat ongemerkt voorbij!

Iedereen laat zijn stempel achter!

De meeste mensen die klussen laten wel eens een stempel achter op hun werk. Dit kan zijn in de vorm van een datum, naam of wat dan ook. Peter zet net als zijn vader vaak de datum onder iets wat hij gemaakt heeft. Een tijdje geleden kreeg hij een foto door gestuurd van een bed… Lees verder Iedereen laat zijn stempel achter!

Oefening baart kunst!

In Nederland wordt elke eerste maandag van de maand het luchtalarm getest. Heel soms gaat dat fout omdat er een storing is. Dat wordt altijd breed uitgemeten in de media. In Frankrijk is het sinds wij hier wonen lekker rustig. Niet elke eerste maandag van de maand schieten wij uit ons dagdromen vandaan omdat het… Lees verder Oefening baart kunst!

Feest voor de kippen

Peter heeft sinds wij samen zijn gezegd "als ik nog eens de ruimte heb dan wil ik graag weer kippen hebben." Eerst woonden wij op een flatje, daarna gingen wij in een eengezinswoning met een tuintje en vervolgens een redelijke woning maar nog steeds een tuintje die te klein was voor kippen. De hoop op… Lees verder Feest voor de kippen