Wandelen / fietsen / watersporten

Châteauneuf-les-Bains is gelegen in het departement Puy-de-Dôme in de Auvergne, aan de rivier de Sioule. Een mooi natuurgebied met loof- en naaldbossen, de prachtige Gorge de la Sioule, een park met o.a. oude Seqouia bomen, een bron met water van 35 graden. In het dorp is een Thermencentrum waar men bronnen gebruikt wat o.a. geschikt is voor reuma-patiënten.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Vanuit ons huis kunt u verschillende mooie wandelingen langs de Sioule maken. U hoeft er niet eens de auto voor te nemen. Wij hebben een uitgebreide informatiemap over deze wandelingen. Deze is voor alle gasten toegankelijk, vraagt u ernaar bij Peter of Cindy.

Een prachtige dag vullende wandeling kunt u ook maken vanuit ons huis naar Queille Dit is een wandeling naar een prachtige barrage, wanneer u daar bent aangekomen kunt u bijvoorbeeld picknicken en genieten van de mooie natuur. U kunt aan de andere kant van de Sioule weer terug wandelen naar ons huis.

Fietsen:

Langs de Gorge de la Sioule kun je heerlijk fietsen. Je kunt bij kleine dorpjes een stop maken en op de picknick plekken langs de weg genieten van de mooie natuur en de rust.

In Menat op ca 20 minuten rijden van onze woning kunt u mountainbikes huren. En vandaar uit een mooie route langs de rivier de Sioule maken. Ook zijn fietsen te huur in Miremont op ca 40 minuten rijden.

Sioule Loisirs in Pont de Menat: +33 (0)4 73 85 52 87 of siouleloisirs@orange.fr

Chez Greg et Sab in Miremont: +33 (0)4 73 79 70 07 of chezgregetsab@wanadoo.fr

Watersporten:

In Châteauneuf-les-Bains is Pont de Breynant de eerste opstapplaats om te gaan kanoën op de rivier de Sioule.

Er is een route van ca 23 km met diverse opstapplaatsen. Je wordt met een busje opgehaald en weer teruggebracht naar de plek waar je gestart bent.

Meer informatie vindt u op: www.canoe.gorgedelasioule.com. Er zijn langs de route diverse mogelijkheden om iets te eten of te drinken. Vergeet niet bij Pont de Menat naar de oude romaanse brug te kijken.

Het is ook mogelijk om te (vlieg)vissen in de rivier. Daar zijn wel strikte regels aan verbonden en er dient een vergunning gehaald te worden bij het Office du tourisme. Deze is op loopafstand van ons huis en eventueel kunnen wij u helpen.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

 

Copyright © 2019 Villa Guillaumette. All Rights Reserved
%d bloggers liken dit: